Дитячі книги – у дарунок кременчуцькій бібліотеці

2.04.2013, 17:22 Переглядів: 3 339

Дитячі книги – у дарунок кременчуцькій бібліотеці
До Міжнародного дня дитячої книги благодійний фонд «Джерело Дніпра» подарував бібліотеці імені Торубари не лише друковані книжки, а й електронну та два комп‘ютери.

2 квітня у дитячій бібліотеці імені Торубари юні читачі відзначали Міжнародний день дитячої книги. У світі прийнято вшановувати книги для малечі та підлітків у день народження відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, відомого не одному поколінню читачів.


У центральній дитячій бібліотеці на честь свята декламували вірші, співали, танцювали і, звичайно ж, згадували казки та героїв Андерсена.
А яке ж свято без подарунків? Про них вже багато років поспіль турбується Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра», який співпрацює з дитячою бібліотекою. І цього року Фонд подарував понад 200 книг. Серед них – і дитячі енциклопедії, і художня література – дитяча класика, і довідники з рукоділля. Меценати подбали й про те, щоб бібліотека йша в ногу з часом: презентували не лише друковані видання, а й електронну книгу та два комп‘ютери, які стануть в нагоді працівникам бібліотечної системи.


Для Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» підтримка та розвиток освіти завжди були і залишаються пріоритетними напрямками, - сказано у вітальному слові Володимира Матицина, Почесного Президента фонду, до читачів та працівників бібліотеки. Він побажав усім присутнім на святі творчих успіхів та удачі.


Валентина Русакова, директор ЦБС для дітей, привітала всіх юних читачів, запевнила, що бібліотекарі – їхні надійні помічники та подякувала «Джерелу Дніпра» та особисто Володимиру Матицину. За її словами, за вісім років співпраці Фонд подарував понад 4000 книг, що, безумовно, стане в нагоді всім 40 тисячам дітей, що відвідують бібліотеки міста.


До речі, цього разу огляд нових книг бібліотекарі зробили на великому екрані, який фонд разом з проектором подарував бібліотеці у минулому році. Віртуальна книжкова виставка була чудовою, навіть з елементами анімації: книжки показували дітям казкові герої.
А по закінченні свята юні читачі одразу заходилися розглядати нові надходжння, виставлені на стелажах: яскраві книги підтримують інтерес до читання.

Автор: ermakova Фото: Александр Гринченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх