Ранньої весни чекати не варто, проте літо буде спекотним

13.01.2013, 10:14 Переглядів: 4 445

На Старий Новий рік вдарять морози,  а на Водохреще – потеплішає

Ранньої весни чекати не варто, проте літо буде спекотним

 

Синоптики прогнозують, що після 13 січня прийдуть холоди, проте триватимуть не довго – до Водохреща, 19 січня. Тож занурюватись у воду буде не надто лячно.


Незабаром знову вдарять морози – чим ближче до Старого Нового року, тим холодніше. Як прогнозує директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, невелике короткочасне потепління буде в Україні 11 січня і на Водохреща (19 січня), але зимовий характер погоди збережеться.


За даними сайту www.gismeteo.ua, якщо 13 січня вночі буде до -12 градусів, а вранці наступного дня до -16, то 19 січня вдень -2 градуси, а вночі -8.
Керівник Укргідрометцентру зазначає, що в другій половині місяця прийде потепління, яке триватиме до 21 січня.

 

– Потепління почнеться частково 15 січня і триватиме до 21 січня. Але це буде все одно зимовий характер погоди з мінімальною температурою вночі -4... -10 та вдень від -1… -6, – каже пан Кульбіда.


На www.gismeteo.ua прогнозують, що з 15 січня буде плюсова температура, а з 17 січня знов почне холодати. Синоптики також зазначають: надто сильних холодів до кінця січня не буде.


Весна наступить за календарем
Синоптики додають: ранньої весни годі й чекати – вона прийде, як зазвичай, за календарем. Передумов для якихось аномальних явищ також немає. Весна буде теплою, але в сере­дині березня можливі заморозки.


Щодо погоди влітку – найімовірніше, воно видасться дуже спекотним. Посуха чергуватиметься із сильними дощами та зливами. Як пише газета «Сегодня» із посиланням на кліматолога Світлану Краківську, на посуху в липні слід очікувати на півдні та сході, а західні і північні області заливатиме. Температура, особливо в липні, підніметься до +40… +41 градусів. До речі, це взагалі тенденція: якщо раніше така температура вважалася аномальною, то протягом наступних 30 років вона стане нормою.


Що стосується осені та зими, кліматолог зазначає, вони будуть пізніми і теплими, а бабине літо – довгим.

Автор: Олена Яремко
Теги: погода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх