Паспортисти з паспортом тепер не допоможуть (доповнено)

11.10.2012, 14:34 Переглядів: 7 808

 

Паспортисти з паспортом тепер не допоможуть (доповнено)
А в головному документі вже можна написати «Ніколай» замість «Микола»

 

Аби отримати паспорт громадянина України, зареєструватись у своїй квартирі, потрібно йти не до паспортистів у ЖЕП, а до відділів міграційної служби. Відтепер реєстрація проходитиме один день, також значно розширилось коло підстав, що дозволять зняти людину з реєстрації.

 

З 1 серпня кременчужани товчуться у чергах до паспортистів не у ЖЕПах, а у відділах міграційної служби. Функції, які раніше виконували жінки у паспортних столах, тепер виконує Державна міграційна служба.

 

– Із вступом у дію Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», а також наказу МВС тепер існують нові правила оформлення та видачі паспортів, – розповідає начальник Автозаводського районного відділу Державної міграційної служби у Кременчуці Тетяна Печериця. – Майже всі повноваження, які раніше були закріплені за службою у справах громадянства та міграції, тепер передані до міграційної служби.

 

Це реєстрація за місцем проживання, зняття з реєстрації, вклеювання фотокарток і, зрештою, оформлення головного документа громадянина України.

За словами пані Печериці, зміни до законодавства спрямовані на те, щоб спростити процедуру оформлення паспортів. 

 

До речі, паспортистів з роботи ніхто не виганяв, вони, як і раніше, видаватимуть довідки про склад сім'ї тощо.

 

Що змінилось для кременчужан?


1. Реєстрація та зняття з реєстрації проходять в один день та в одному місці, в день звернення особи. Таким чином, кременчужанину не потрібно їхати до Дніпропетровська, аби знятись з реєстрації, якщо він має намір зареєструватись у Києві. Тетяна Печериця каже, що для цього потрібно звернутись до територіального підрозділа Державної міграційної служби (ДМС) за новим місцем проживання.

 

2. Реєстрація місця проживання тепер не прив’язана до постановки на облік військовозобов’язаних та призовників. Зареєструватися за новим місцем проживання відтепер можна до того, як поставлять на облік у військкоматі. При цьому, сама постановка на облік військовозобов’язаних та призовників залишається обов’язковою, а відділи ДМС повідомлятимуть військкомати про реєстрацію призовника.

 

З. Відтепер значно розширилось коло підстав для зняття з реєстрації.

 

Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації можливе у разі припинення підстав на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України.

 

Наприклад, якщо закінчився термін дії договору оренди, можна зняти з реєстрації свого квартиранта лише за заявою власника житла.

 

Здрастуй, Коля!

 

Наказ міністерства внутрішніх справ №320 роз’яснив право на транскрибований запис імені відповідно до національної традиції.

За словами Тетяни Печериці, в українському паспорті російське ім’я «Николай» може бути, за бажанням, відтворене українською мовою як «Ніколай» і тому подібне. 

Хоча, як показує практика, кременчужани і раніше записували імена своїх дітей майже як заманеться. Приміром, серед власників імені Данило є і Данил, і Даніїл, і Даніл. Тепер же – все законно.

 

 

Куди ходити по паспорти та за пропискою


Мешканцям Автозаводського району:

вул.Київська, 7. Тел. 5-35-54

Мешканцям Крюкова:

вул. Приходька, 91. Тел. 6-01-02

 

Коли приймають бажаючих отримати паспорт

Вівторок – 8.00 – 17.00

Середа – 9.00 – 18.00

Пятниця – 9.00 – 18.00

Субота – 8.00 – 12.00

Перерва – 12.00 – 12.45

 

Автор: minchuk
Теги: паспорта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх