Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

1.09.2012, 11:53 Переглядів: 8 011

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

Репортаж з першого дзвоника з капітально реконструйованої школи №9, на відкриття якої приїхав губернатор Олександр Удовіченко, мер Олег Бабаєв, президент КВБЗ Володимир Приходько та інші високопосадовці.

Школа №9 ще минулоріч тріщала по швах. Саме у квітні поточного року голова наглядової ради, президент ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько поставив перед службами технічного розвитку й експлуатації завдання здійснити до початку навчального року реконструкцію цього закладу. Тоді він сказав, що школу, в якій навчався він та його брат, його дружина. Буде капітально відреставрована. На це підприємство обіцяло направити 3 млн грн. Сьогодні Володимир Приходько каже, що “вклалися у 5 млн”.

 

Школа майже повністю оновилася: зведена цегляна огорожа, установлено нові вхідні ворота, облаштовані основні ігрові поля і спортмайданчики, посилено основний фасад будівлі школи й опорні стіни майстерень і їдальні, зроблений капітальний ремонт приміщень майстерень і їдальні, дев’яти кабінетів, виготовлені меблі для їдальні та стендів для наочної агітації. Крім того, вагонобудівники подбали про благоустрій та озеленення території навчального закладу. Фахівці ж із енергосилового цеху підготували всі будівлі школи до зими, здійснивши капітальний ремонт теплових вузлів.

 

Спеціалізовані роботи виконували підрядні організації, з якими ми уклали відповідні угоди. Так, працівники ТОВ «Крембілд» капітально відремонтували фасад, коридори й сходові майданчики 1- 3 поверхів школи, а також здійснили ремонт і утеплення стін фасадів спортзалу, майстерень і їдальні. Заміну водостічних систем у всіх приміщеннях та опалення й водопроводу їдальні за нашим замовленням виконала фірма «Сантехмонтаж – 60». Відтепер територія школи буде повністю освітленою у темну пору року - приватне підприємство «Релаксація» обладнало зовнішнє освітлення й виконало ремонт електрообладнання з заміною світильників. Щоб попередити виникнення надзвичайних ситуацій і подбати про безпеку дітей та вчителів, ми залучили до ремонтних робіт спеціалізоване підприємство «Техніком-сервіс», що виконало вогнебіозахист приміщення горища й обладнало та підключило в усіх спорудах навчального закладу пожежну сигналізацію.

 

Крім цього, коштом ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” кабінет історії обладнано сучасними меблями і мультимедійною дошкою з проектором і комп’ютером, укомплектовано меблями, наочними посібниками, приладдям для лабораторних і практичних робіт усі профільні кабінети, а спортзал необхідним інвентарем і навіть туристичним обладнанням та альпіністським спорядженням. Також організовано баскетбольно-волейбольний майданчик і футбольне поле зі штучним покриттям, спортмістечко обладнано турніками, рукоходами, брусами, п’ятисекційними драбинами, лавами й різноманітними тренажерами.

 

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

За короткий строк зроблено повну реконструкцію школи й укомплектовано її сучасним обладнанням, необхідним для розвитку дітей. Тож вагонобудівники доклали максимум зусиль, щоб зробити до Дня Знань школярам і вчителям зробити такий подарунок. Ми також допомогли і іншим школам області”,-сказав В.Приходько.

 

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

“Соціально-свідомий бізнес працює і на державу, і на громаду. З них треба брати приклад і робити конкретні справи кожного дня. Дякую вам Володимир Іванович і низький вам уклін”,- саме так розпочав свій виступ на відкритті оновленої за кошти Крюківського вагонобудівного заводу школи №9 губернатор області Олександр Удовіченко. Він каже, що президент КВБЗ Володимир Приходько дав приклад відповідального відношення до дітей для інших підприємств і підприємців.

 

Загалом про дітей не забуває і керівництво країни, області та міста.

 

“За два останніх роки, коли до влади прийшла нова команда однодумців, ми відкрили на Полтавщині 71 дитячий садок. Це переважно в селах. Це ті садки, які були розграбовані раніше. За ці роки ми досягли того, що в кожній школі є комп'ютерний клас. В деяких вони вже застарілі і слід закуповувати нові”,- сказав керівник області Олександр Удовіченко і побажав школярам щастя, здоров’я та згуртованості на благо добрих справ. Побажав гарно навчатися школярам міський голова Олег Бабаєв, єпископ Кременчуцький Миколай та інші.

 

У відповідь школяри прочитали присутнім вірші, танцювали та потім пролунав перший дзвоник і всі разом: школяри та гості пішли оглядати оновлені класи, спортивні майданчики та майстерні.

 

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

Перший дзвоник пролунав сьогодні в усіх школах Кременчука (Фото)

Цифри і факти

  1. Під час ремонту споруджено 388,9 погонних метрів цегляної огорожі.
  2. Відремонтовано 9 навчальних кабінетів, приміщення їдальні, майстерень.
  3. Замінено 101 віконний і 42 дверних блоки.
  4. Здійснено вогнезахисну обробку 1038 м² дерев’яних конструкцій приміщень горища, обладнано 1475,2 м² пожежною сигналізацією та укомплектовано школу необхідним протипожежним інвентарем.
  5. Відремонтовано 1131 м² стелі й підлоги, 1776 м² фасадів навчального корпусу, їдальні, майстерень і спортзалу.
  6. Спеціалізовані класи обладнано 374 одиницями меблів.
  7. Заасфальтовано 4203,7 м² території шкільного двору, під’їзду до нього й баскетбольного поля та майданчика під тренажери.
  8. Обладнано 440 м² футбольного поля зі штучним покриттям.
  9. Під час благоустрою території завезено 110 м³ чорнозему, висаджено 303 дерева та кущі, придбано й установлено 14 залізобетонних квітників.
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх