Парк на Молодіжному: з музеєм афганців та скейт-парком

30.08.2012, 10:18 Переглядів: 4 183

Парк на Молодіжному: з музеєм афганців та скейт-парком

Сучасний пляж з водними атракціонами, пішохідний місток над річкою Сухий Кагамлик, музей воїнів-афганців, кафе, церква та міні-скейт-парк з купою

спортзнаряддя. Таким бачать парк на Молодіжному місцеві високопосадовці.

Фото: afghan-war.org

 

Парк Воїнів-Інтернаціоналістів незабаром може стати ландшафтним заказником місцевого значення «Кагамлицький». Рішення про створення заказника місцева влада готує для затвердження обласними депутатами. Якщо це станеться, то й фінансуватимуть об'єкт за кошти області. До його складу планують включити парк, річку та територію, що простягається від Сухого Кагамлика до меж міста.

 

Поки ж обласні керманичі міркують, чи погоджуватися зі створенням заказника, місцева влада розроблятиме проект облаштування самого парку, а згодом і всього новоствореного заказника. Проект планують закінчити вже цьогоріч, а з 2013 року - розпочнуть роботи, які триватимуть щонайменше два роки.

 

- Проект ми розіб’ємо на етапи. Перший - проект самого парку, другий - створення тропи розвідника та наведення порядку навколо річки, третій - від річки до меж міста. Моя думка: територію до кордону слід включити, бо таким чином ми зможемо підтримувати водойму в нормальному стані, - розповідає перший віце-мер Андрій Погрібний.

 

Він додає, що проект передбачатиме місця для відпочинку дорослих та дітей, пляжі, водні атракціони, ігрові та спортивні майданчик. А ще влада мріє звести в “Кагамлицькому” адмінбудинки та навіть музей афганців.  Крім того, який парк без кафе та церкви? Храм УПЦ КП вже перетворився на довгобуд.

 

Окремо влада робить наголос на спортивній складовій парку.

 

- Тут ми хочемо розмістити міні-скейт-парк. Можливо, це буде критий майданчик з сучасним обладнанням, яке відповідає всім правилам безпеки. Поруч встановимо купу спортивного знаряддя для занять воркаутом. Ви ж бачите, як багато зараз молоді тренується на турніках та брусах. Тож ми відкриємо цей майданчик у парку, - каже віце-мер Віталій Малецький.


В “Кагамлицькому” з’являться також облаштовані пішохідні доріжки, зовнішнє освітлення, лави для відпочинку. Висадять і дерева - не виключено, що екзотичних порід.

Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх