У колишніх міліціонерів та пожежних відбирають пільги

26.07.2012, 09:28 Переглядів: 4 181

 

У колишніх міліціонерів та пожежних відбирають пільги

Їх зобов’яжуть доплатити за вже спожиті компослуги

 

У звільнених зі служби міліціонерів, пожежних та працівників прокуратури відібирають пільги на комунальні послуги. Так вирішив Конституційний Суд: тепер Кабміну дозволили регулювати в «ручному режимі» розмір соцвиплат та пільг. Очевидно, гроші на пільги в бюджеті скінчилися.

 

Цього тижня до кременчужан «дійшло» рішення Конституційного Суду, прийняте ще 25 січня цього року. До оселі колишнього міліціонера, мешканця вулиці Манагарова, завітали представники «Полтаваобленерго». Вони принесли квитанцію на оплату перерахунку, за яким він має доплатити за вже спожиту електроенергію.

 

– Я маю пільги як колишній міліціонер, – каже пан Сергій, – і вчасно сплачую за компослуги. Тепер я залишився винним 120 гривень. Попередили, щоб заплатив негайно, бо «відріжуть» світло.

 

Пан Сергій звернувся до абонвідділу «Полтаваобленерго». Там йому пояснили: є рішення Конституційного Суду, тепер пільги компенсуватимуть у межах наявних коштів. У даному випадку в колишнього стражу порядку залишилася пільга – безкоштовні 75 кіловат на місяць, а не 50% оплати за спожиті енергоносії, як було до рішення Конституційного Суду. Там же пояснили, що рішення суду діє з 25 січня, тому перерахунок зробили саме з цієї дати.

 

В управління праці та соціального захисту населення Крюківського району «Телеграфу» пояснили, що перерахунок здійснять не лише за електроенергію, а й на усі інші комунальні послуги – воду, тепло, газ.

 

Просто ці служби, мабуть, ще не дійшли до споживачів-пільговиків.

 

Що ж це за рішення суду?


Крім рахунку на оплату, працівники Кременчуцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» залишили лист із таким текстом. «Рішенням Конституційного суду від 25 січня №3-рп/2012, встановлено, що КМУ регулює порядок та розміри соціальних виплат, які фінансуються з Держбюджету. ( ....) Таким чином, з моменту набрання чинності ЗУ «Про Держбюджет України на 2012 рік» усі соціальні пільги , що надаються згідно з базовими законами(...) здійснюються в порядку і розмірах, встановлених Кабміном (...)».

 

За великим рахунком, рішенням №3-рп/2012 судді закріпили вже існуючі повноваження Кабміну регулювати в «ручному режимі» розмір соцвиплат і, заодно, підстрахувалися через можливі проблеми з наповненням бюджету. От Кабмін і регулює. Очевидно, грошей на пільги, прописані в базових законах «Про міліцію», «Про пожежну безпеку», «Про прокуратуру», не вистачає. Тому пільги «законно» відбирають, про що й написано в листі до мешканців.

 

І найцікавіше: якщо народ надумає судитись – як, наприклад, чорнобильці чи діти війни – за пільги, прописані в законі – районні суди навряд чи задовольнять такі позови. Бо КС дозволив керуватись не законами, а нормативно-правовими актами Кабміну.

Автор: editor
Теги: льготы
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх