Вчителям школи «Ада» не виплатили зарплату за березень

14.06.2012, 15:22 Переглядів: 2 154

Викладач школи подала скаргу до прокуратури

До редакції «Телеграфа» звернулась вчитель кременчуцької приватної школи «Ада». Вона повідомила, що їй частково виплатили зарплату лише за лютий 2012 року. За березень, квітень та травень вона не отримала ані зарплати, ані відпускних, які мають сплачувати на початку канікулярного періоду. Вчителька повідомила, що подала скаргу на невиплату заробітної плати до кременчуцької міської прокуратури. Жінка зазначила, що, перш, ніж це зробити, цілий тиждень думала і міняла рішення – настільки важко їй було звертатися до органів правопорядку. 

 

Про невиплату вчительських зарплат у школі «Ада» «ТелеграфЪ» вже писав у березні. Тоді  існувала заборгованість по зарплаті за листопад, грудень та січень. Водночас утворився значний борг за опалення шкільних приміщень. Через це постачальники навіть відключили опалення, і діти пішли на вимушений карантин.  У березні власник школи пан Кравченко публічно пообіцяв виплатити усі борги по вчительських зарплатах у травні. Обіцянку він не виконав.

 

У понеділок, 11 червня, у школі відбулися чергові збори. Батьків прийшло небагато – лише активісти, які докладають зусилля, щоб зберегти школу. Вони ж, до речі, регулярно платять щомісячні батьківські внески. Із деяким запізненням прибув власник пан Кравченко. Він розповів, що мерія не уклала з ним договір довгострокової оренди на 49 років, натомість пропонує оренду терміном на рік. Пан Кравченко поскаржився, що всі «душать», ніхто не допомагає, обленерго теж нахабно вимагає сплати боргу за опалення. Далі почалась дискусія на тему «Як врятувати школу?». Пропозиції лунали різні, іноді досить екстравагантні. Мова про те, як виплатити вчителям зарплату за відпрацьований час не йшла. Преса теж не отримала відповіді, коли виплатять борги. Виходить, вчителі – хто три, а хто чотири місяці – відпрацювали безкоштовно. Нам ця ситуація нагадала Древній Рим – там рабам теж не платили зарплату. Щоправда, рабів годували. Вчителів не годує ніхто. 

 

АНАЛІЗУЙ ЦЕ


Власник приватної школи «Ада» пан Кравченко стверджує, що критична ситуація в школі та борги за опалення виникли через дуже суттєве – в межах 50% – зростання тарифів на теплоносії (воно дійсно відбулося у жовтні 2011 року). Така тарифна ставка не була передбачена у розрахунках плати за навчання на 2011-2012 рік. Відповідно, коштів, які платять батьки, наразі не вистачає на покриття витрат. Та власник до останнього часу не ризикував підвищувати розмір щомісячної оплати за навчання, бо це може привести до зменшення кількості учнів. Наразі батьки учнів платять 1000 гривень на місяць. А, за останніми розрахунками, мають платити 1690-2000 грн. – бо подорожчали і комунальні послуги, і продукти для шкільної їдальні.  Навряд чи таке суттєве подорожчання освітньої послуги можна вважати покращенням соціальних стандартів життя, про яке так голосно кричить український уряд.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх