Приватизація малосімейок: люди вже готові відстоювати свої права у суді (АУДИО)

30.03.2012, 08:40 Переглядів: 4 108

Приватизація малосімейок: люди вже готові відстоювати свої права у суді (АУДИО)
Коллаж: Эдуард Аверьянов

 

Нещодавно громадська комісія з житлових питань при квартирному управлінні рекомендувала виконкому відмовити трьом кременчужанам у приватизації кімнат у гуртожитках. Серед них і дружина Володимира К., про якого «ТелеграфЪ» писав у матеріалі «Приватизаційній футбол».

 

Комісія поставила під сумнів обмінний ордер, за яким сім'я проживає у гуртожитку, та вимагає додаткові документи, не передбачені законодавством. Ми вже вказували, комісія влазить у сімейні справи кременчужан, з'ясовуючи, де живе чоловік-дружина-повнолітні діти. Зокрема, у випадку з сім'єю пана Володимира почали розпитувати, де той зареєстрований, та вимагати довідку, що він не має власного житла. Перепоною стала й квартира чоловіка, подарована йому родичами. Хоча сам пан Володимир не претендує на приватизацію – тільки дружина і діти.

 

«Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках...», затверджене наказом Мінжитлокомунгоспу №396 від 16.12.09 передбачає, що у довідці з місця проживання «вказуються члени сім'ї наймача, які зареєстровані та мешкають разом з ним», відповідно, якщо чоловік (дружина) зареєстровані в іншому житлі – їхні довідки не потрібні.

 

Проте юрист виконкому Юрій Браташ на власний розсуд трактує закони. Ось що він заявив пану К., який представляв інтереси своєї дружини на комісії: «А чи є у вас рішення суду про окреме проживання? Це обовязково для того, щоб ви набували окремі обовязки як чоловік я як жінка» Про Сімейний Кодекс, який передбачає, що «дружина та чоловік мають право на вільний вибір місця свого проживання» (ст.56), і на роздільне право володіння майном, набутим «за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування». (cт. 57) юрист виконкому чомусь «забув».

 

Сім'я К. чекає на офіційне рішення виконкому, Ольга К., дружина Володимира, налаштована оскаржувати його у суді, якщо їй та дітям відмовлять у приватизації малосімейки. Наразі ж за її скаргою прокуратура перевірила дії ЖЕПу «Крюківське» згідно із  Законом «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» та «Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках...», та виявила порушення при прийомі документів. За наслідками прокуратура внесла подання усунути порушення.

 

«ТелеграфЪ» слідкуватиме за розвитком цієї справи, адже з подібними проблемами стикається маса людей.

 

Как чиновники копаются в личной жизни людей:


 

 

СЮЖЕТ: Приватизация малосемеек в Кременчуге

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх