У кременчуцькому парку «Придніпровський» буде аж чотири фонтани

15.12.2011, 16:06 Переглядів: 4 166

Кинотеатр "Днепр". Фото надано міським краєзнавчим музеємКинотеатр "Днепр". Фото надано міським краєзнавчим музеєм
Та нові екстремальні атракціони

Наступного року у парку «Придніпровсь­кому» планують розпочати реконструкцію. Як каже  віце-мер Віталій Малецький, у планах розмістити там чотири фонтани. Один з них, на центральній алеї, буде світломузичним. Щоправда, де його встановлять – ближче до центрального входу чи, навпаки, ближче до набережної – посадовці ще не визначились. Також хочуть «реанімувати» оленів – в мерії запевняють, що фонтан, знайомий багатьом з дитинства, знов запрацює. Ще два фонтани, які можуть відремонтувати наступного сезону – біля «Поляни казок» та колишнього літнього кінотеатру «Дніпро».


Саму будівлю кінотеатру, який перетворився на місцевий туалет, збираються відновити. Там хочуть розмістити музей авіації та космонавтики і виставкову залу. Від ідеї знесення будівлі посадовці відмовились - раніше планували звести на цьому місці театр.


– Для такого масштабного будівництва у парку немає грошей, - пояснює перший віце-мер Андрій Погрібний.


Він додає, що кременчуцький театр можна розмістити і у ПК «КрАЗ», який влада збирається взяти на баланс міста.


Кременчужан покатають на американських гірках


У 2012 році в парку можуть з'явитися нові атракціони: у планах придбати башту вільного падіння, автодром під відкритим небом, а старі «веселі гірки» замінити на нові - американські.


– При придбанні атракціонів у парку слід встановити нову трансформаторну підстанцію, – додає віце-мер Віталій Малецький.


Також на перетворення чекають літня сцена та адмінкорпус – їх збираються перебудувати. Під реконструкцію підпадає і парковий туалет – раніше робили лише косметичний ремонт, тепер хочуть замінити «начинку». Біля дитячого майданчику «Рошен» запрацює кафе, і загалом до парку запрошуватимуть підприємців, щоб вони розташовували розважальні заклади. Також у планах – висадити нові дерева та знести аварійні. Оновлений парк збираються обнести парканом, його висота має бути 2-2,5 метра. Тож потрапити всередину можна буде через 5-6 входів.


– Центральний вхід буде з площі Перемоги, інший – біля виставкової зали, з вулиці Коцюбинського, ще один вхід – з вулиці Першотравневої, біля залізничної лікарні. Їх охоронятимуть. На ніч входи закриватимуть. Також охорона буде контролювати ситуацію у парку через мережу відеоспостереження, – каже Віталій Малецький.


Остаточну суму, в яку виллється реконструкція парку, в мерії ще не називають. Проте зазначають, що знадобиться чимало коштів – лише нова трансформаторна підстанція, необхідна для подальшого встановлення атракціонів, обійдеться у три мільйони гривень. Гроші влада планує залучити, випустивши муніципальні облігації, які продаватимуть всім, хто хоче заробити на цьому 16% річних.


– Якщо підемо по шляху облігацій, то коштів вистачить, і всі основні роботи ми зробимо вже у наступному році. Якщо іншим шляхом, то все одно парк будемо поступово оновлювати, – підсумовує перший віце-мер пан Погрібний.

 

ТИМ ЧАСОМ

 

Парк «Придніпровський» хоче заставити кафе «Ассоль», аби взяти кредит у банку, бо працівникам установи культури не вистачає грошей на зарплату. У банку візьмуть гроші під 15% річних, якщо міські депутати дадуть відповідний дозвіл.


- Парк у цьому році заробив удвічі більше грошей, ніж торік, - говорить начальник управління культури Володимир Кондрашов. - Однак після нового року працівникам може не вистачити грошей на зарплату. Тому хочемо взяти кредит у банку під заставу кафе «Ассоль».  З травня, коли парк запрацює, будуть прибутки, гроші банку повернемо.

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх