Грудень – без великого снігу, лютий – з морозами

10.12.2011, 11:18 Переглядів: 5 341

Картинка с сайта siteucoz.ruКартинка с сайта siteucoz.ru

Грудень – без великого снігу, лютий – з морозами
Гідрометцентр та народні синоптики, прогнозуючи погоду, сходяться в одному: м'якою буде зима на початку, примхливою з морозами і сильними вітрами - після старого Нового року

Офіційно

 

Українцям не варто боятися 30-градусних морозів. Керівник Гідрометцентру Микола Кульбіда каже, що можна сміливо розраховувати на теплу зиму, яка не лякатиме, як кілька років тому аномальними холодами.


– Грудень не буде сніжним. На початку місяця очікується температура вище нуля: вночі +1-6, вдень +4-9. Потім трохи похолоднішає, але екстремальних морозів не буде. Можливий мокрий сніг, однак сніжний покрив навряд чи утвориться. Середня температура у січні по країні -3-6 градусів. Очікувати істотного похолодання варто тільки в другій половині місяця. Середньомісячна температура в лютому буде -3-8, - говорить Микола Кульбіда.

За його словами, синоптики також прогнозують сильні вітри, хуртовини та ожеледицю.


Народний синоптик


Народний синоптик Леонід Горбань, який мешкає у Луганську, каже, що з 12 по 19 грудня слід чекати похолодання: -2-8 градусів. Новий рік зустрінемо з 1-3 градусами вище нуля. В січні також очікується нестабільна температура: 12-16 січня буде -5, з 16 числа трохи потеплішає, але вже з 20 січня і до кінця місяця стовпчик термометра впаде до -2-7. Лютий буде найхолоднішим. У першій половині місяця народний синоптик прогнозує -16, але потім потеплішає до +3.


Наслідки


Аномально суха осінь може залишити нас без озимої пшениці. Як каже віце-губернатор Полтавщини Володимир Замикула, через відсутність опадів на ланах регіону лише 40% посівів перебувають у хорошому стані.


– Більше 40% у доброму стані, 30% - це рвані сходи і 30% - не зійшли. Якщо весна буде дощовою, це трохи допоможе майбутньому врожаю. Але ми готуємося навесні збільшити площу посівів ранніх зернових. Однак у нас достатньо зерна, щоб забезпечити продовольчу безпеку Полтавщини. Хлібозаводи вже придбали, скільки треба, до літа вистачить, - каже пан Замикула.


А у Гідрометцентрі звернули увагу влади на стан електромереж, бо посилення вітру, хуртовини, снігові замети можуть спричинити порушення енергопостачання в населених пунктах.


- Енергомережі не в кращому стані, тому посилення вітру до 15-18 м/с призводить до спрацьовування систем захисту і відключення електроенергії в населених пунктах, - зазначив  Микола Кульбіда.

 

Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх