Новорічні ялинки продаватимуть з чіпами

11.12.2011, 09:36 Переглядів: 2 837


На чіпі буде міститися інформація про походження і якість зеленої красуні. Ціна самого дерева у лісників становитиме від 27 до 52 грн

Держлісгосп цьогоріч має намір продавати хвойні дерева до новорічних та різдвяних свят з використанням чіпів обліку деревини.

 

 Валентин Свириденко Валентин Свириденко

– У цьому році реалізація сосен і ялинок буде здійснюватися з використанням чіпу обліку деревини. Це пластикова бірка з нанесеним на неї штрих-кодом. Код містить всю інформацію про походження дерева: з якого лісогосподарства чи лісництва його відпустили, сорт та якість. Кожен зможе побачити, звідки це дерево, чи дійсно воно наше, а не приїхало, наприклад, з Чорнобиля. Чіп будемо прикріплювати таким чином, щоб зняти без пошкодження було неможливо, - каже директор Кременчуцького лісгоспу Валентин Свириденко.


Він додає, придбавши ялинку, вже вдома на сайті www.2012.ukrlis.info покупець зможе   подивитися всю інформацію про свою новорічну красуню.


– Ми для лісгоспу придбали 16 тисяч чіпів, а 41 тисячу вже продали приватним підприємствам, які будуть торгувати ялинками у нашому регіоні, - каже пан Свириденко.


За його словами, з середи­ни грудня у самому управлінні лісгоспу на вул. Шевченка, 41 та його підрозділах - у Садках та Малій Кохнівці - розпочнеться продаж ялинок. Мінімальна ціна хвойного дерева до метра складе 27 грн. До 2-х метрів - 33 грн. Ялинка більшого розміру буде вже коштувати 52 грн.


А ось самовільно зрубана зелена красуня може обійтися зовсім недешево. За словами Валентина Свириденка, штраф за одне незаконно зрубане дерево становить від 85 до 175 гривень. Крім цього, порушник буде змушений сплатити ще й збитки, завдані лісовому господарству. Їх оцінюватимуть у 189-1753 гривень, залежно від розміру зрубаного дерева.

Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх