Шанс для людей з особливими потребами

9.12.2011, 14:56 Переглядів: 2 322

Благодійний фонд «Джерело Дніпра» дав можливість членам міської організації інвалідів навчатися на комп’ютерних курсах. Наразі фонд розробляє новий напрямок програми «Сильні духом» для подальшої підтримки таких людей

Шанс для людей з особливими потребами

Всеволод отримав можливість ближче познайомитись з комп’ютером завдяки фонду «Джерело Дніпра»

 

Напередодні Міжнародного дня інвалідів представники Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» та громадської організації «Рідне місто» запросили на зустріч людей з особливими потребами, які хотіли би оволодіти азами комп’ютерної грамотності. 


Не всі кременчужани з цієї вразливої категорії мають можливість відвідувати заняття за станом здоров’я, тож цього року бажаючих виявилося шість. Усім вручили сувеніри та сертифікати для навчання на комп’ютерних курсах, спонсором яких виступив Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра».


- Міжнародний день інвалідів – чергове нагадування, що серед нас живуть люди, які потребують уваги та піклування. Я впевнений, кожен із нас повинен зруйнувати стіну байдужості та подати руку тим, кому особливо необхідна допомога, - сказано у вітальному слові Почесного Президента ВБФ «Джерело Дніпра» Володимира Матицина.


Він побажав усім людям з особливими потребами здоров’я, щастя, добробуту, уваги та підтримки оточуючих і зазначив, що їх оптимізм, сила духу можуть слугувати прикладом для всього суспільства.

 

Шанс для людей з особливими потребами

Депутат міськради Юрій Гриценко (праворуч) та голова міської організації інвалідів Георгій Мусіятченко


Благодійний фонд «Джерело Дніпра» послідовно реалізує власну програму для людей з обмеженими фізичними можливостями, яка має назву «Сильні духом». Це не тільки навчання, але й підтримка інваспорту, організація різноманітних змагань. У напрямку комп’ютерної  грамотності фонд почав працювати з 2007 року. За цей час організували навчання на курсах для 49 осіб. Це практично всі члени міської організації інвалідів, які мали можливість і бажання взяти участь у цій програмі.


Наразі фонд «Джерело Дніпра» спільно з громадською організацією «Рідне місто» розробляє новий напрямок роботи для підтримки людей з обмеженими можливостями. Чого потребують ці люди? Про це запитали Георгія Мусіятченка, голову міської організації інвалідів. 


У ході дискусії з’ясувалося: найперше, чого не вистачає людям з обмеженими можливостями – спілкування з такими, як вони самі. Вони хочуть займатися спортом, арт-терапією. Останнє особливо актуально для інвалідів з вадами розвитку. 


- Я хотіла би, щоб у місті організували клуб або гурток для таких дітей. Вони не можуть відвідувати звичайні гуртки, бо не встигають за своїми ровесниками. Але якщо ці діти будуть навчатися разом - це сприятиме їх розвитку, - зазначила мати хворої дитини.


Керівник фракції «Рідне місто» у міській раді Юрій Гриценко пообіцяв всебічно вивчити це питання та поставити його перед колегами-депутатами, щоб внести пропозиції до міської програми соціального захисту та підтримки інвалідів.


Зі свого боку, керівництво фонду «Джерело Дніпра» пропонує людям з особливими потребами  можливість для спілкування: у новому році для них планують організувати пізнавальні екскурсії по визначних та цікавих місцях Полтавщини.

Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх