Жеваго може стати другим Ходорковським

16.09.2011, 13:19 Переглядів: 7 717

Фото:focus.uaФото:focus.ua

Але мер Бабаєв впевнений, що не втратить частину свого, спільного з мільярдером, бізнесу

 

 

Служба безпеки України, Генпрокуратура, Нацбанк та податківці намагаються взяти «під контроль» бізнес-групу «Фінанси та Кредит». Її власник, нардеп Костянтин Жеваго, на відміну від інших українських мільярдерів, досі не змінив своєї політичної орієнтації і є народним депутатом-членом фракції «БЮТ – Батьківщина». А ще він є бізнес-партнером кременчуцького мера Олега Бабаєва.

 

В ході «роботи» над підприємствами Жеваго силовики побували в банку «Фінанси та Кредит», на Стахановському вагонобудівному заводі, в приватному акціонерному товаристві «Росава» та на інших підприємствах групи пана мільярдера. Не стали виключенням КрАЗ, м’ясокомбінат та Полтавський ГЗК.

 

На самих підприємствах події не коментують, але не на диктофон кажуть, що силовики перевіряли фінансову документацію, викликали на допити та співбесіди керівників та головних бухгалтерів.

 

– Кажуть, що проводили обшуки у керівників. І навіть у них вдома щось шукали. Вчора сказали, що нашу Ірину Анатоліївну (голову правління «Кременчукм’ясо» – ред.) відпустили о 23-ій годині з допиту, – розповів «Телеграфу» один з працівників м'ясокомбінату.

 

Сама Ірина Дроздова була стриманою в коментарях:

– У нас поки все нормально. На результати роботи підприємства це ніяк не впливає. Ми працюємо у звичному режимі і з гарними показниками.

Разом з тим інформацію про обшуки підтвердили в прокуратурі області. За словами представника Полтавської обласної прокуратури Лариси Терновець, обшуки у керівництва м'ясокомбінату та на «КрАЗі» пов'язані з розслідуванням кримінальної справи, в якій фігурують і керівники «Ворскласталі», і «Полтавського ГЗК».

 

До речі, керівник майбутнього меткомбітану Володимир Белоус був затриманий, але згодом за станом здоров’я його звільнили під підписку про невиїзд. Що стосується керівника ГЗК Віктора Лотоуса – ширяться чутки, що його теж затримали, однак на підприємстві кажуть – його просто немає в місті:

 

– Віктор Вікторович знаходиться у відпустці, – відповіли «Телеграфу» представники комбінату. – Телефонного зв’язку з ним немає.

 

Поміж тим київські ЗМІ повідомляють, що всі дії навколо підприємств Жеваго проводяться в рамках порушеної кримінальної справи «про фіктивне підприємництво і посадову підробку» і все це на основі санкції суду за погодженням з Генеральною прокуратурою.

 

– Тут все йде по шляху Росії, – розповідає «Телеграфу» впливовий кременчуцький депутат. – Зараз покажуть, що його мільярди крадені. Він не платить податки як треба, а звідти не вистачає грошей на пенсії, зарплати. Справа перейде з політичної в економічну площину. Згодом на сесію парламенту винесуть питання про арешт Жеваго, більшість проголосує і потім його позбавлять частини бізнесу. Постраждає і бізнес Бабаєва. Зараз він намагається врятувати свої активи на м’ясокомбінаті та шкірзаводі, – каже депутат і натякає, що саме з цим пов’язані термінові від’їзди мера в Київ, що мають місце останнім часом.

 

Сам мер Кременчука і бізнес-партнер Костянтина Жеваго Олег Бабаев вважає, що конфлікт навколо підприємств молодого мільярдера затихне вже за пару тижнів і він не вплине на перерозподіл акцій власників цих підприємств.

 

– Якщо є питання у правоохоронних органів, то нехай розбираються. Вони для цього й існують. Завдання тих, до кого є запитання – аргументовано відповідати. Я можу вам сказати одне, що в найближчий час ці всі питання знімуться... Я не допускаю думок про перерозподіл акцій..., – каже Олег Бабаєв.

 

Він також наводить приклад нещодавніх схожих перевірок  підприємств групи Коломойського та Порошенко.

 

– Але воно, ніби, все пройшло. Так, і тут я думаю, що перевірки пройшли, висновки зроблені, якщо є необхідність –  штрафи будуть виплачені, якщо ні – правоохоронні органи вибачаться, – зазначив мер.

 

Як приклад того, що все владнається, він розповів, що до ФК «Ворскла» надійшла постанова СБУ, в якій говориться, що «кримінальну справу за фактом нецільового використання грошей футбольним клубом закрито».

 

Нагадаємо, в середині липня силовики вилучили документи на ряді підприємств, які є спонсорами футбольного клубу (ХК «АвтоКрАЗ», ВАТ «Кременчукм'ясо» і ТОВ «Кременчуцький шкірзавод»). «Ворсклу» звинувачували в тому, що спонсори перераховують туди гроші, які потім використовувалися не за призначенням.

 

Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх