Про тих, яким завжди хочеться

23.04.2009, 18:49 Переглядів: 25 865
або Що таке гіперсексуальність.
Фото: Дмитрий Бабец

Все частіше підлітки втрачають цноту в чотирнадцять років, у шістнадцять багато хто вже аси в застосуванні тестів на вагітність, у сімнадцять нерідко вже мають «на рахунку» аборт. Молодiжна редакція «Телеграфа» cпробувала разiбратися, з чим це пов’язано: акселерація, необізнаність у контрацепції, а може, гіперсексуальність?

Хлопців, яким постiйно кортить займатися «отим самим», завжди було багато. А сьогодні і дівчат, котрим аж «свербить в одному місці, так хочеться», велика кількість. Є, звичайно, і такі, яким все одно, чи є секс, чи нема. Всі ми різні від природи. Розібратися з гіперсексуальністю як хворобою або неземною радістю нам допомогла психолог Крістіна Петріченко.

Медичний довідник

Гіперсексуальність – це сильний сексуальний потяг, постійне відчуття збудження як у чоловіків, так і у жінок. Частіше усього це тимчасовий гормональний збій, який може статися в період складної перебудови організму, наприклад в перехідному віці.

Нимфомания (дослівно з латинської «пристрасть до нареченої») – надмірний сексуальний потяг у жінок. У чоловіків аналогічна хвороба має назву сатиріазис (хвороба отримала назву від сатирів – хтивих козлоногих демонів лісу Стародавньої Греції). Лікарі-психіатри лікують гіперсексуальність як психічний розлад чи нав’язливу ідею. Інщі ж пропонують просто попити заспокійливі трави для того, щоб загалом приглушити нервову систему.

Випадок 1

Діані усього 16 років. Вона добре навчається у школі. Перший секс у неї був у 14 років з хлопцем, якого вона кохала. Зараз у неї більше 20-ти статевих партнерів. Зі своїм теперішнім партнером вона зустрічається близько місяця, але дуже вірогідно, що вони скоро розійдуться. 

Пояснювальна:

Діана: – У мене з першим партнером були дуже хороші відносини: ми дуже кохали один одного. Але згодом почали з’являтися проблеми, і ми стали регулярно сваритися та «розбігатися» на деякий час. Не сидіти ж мені в такому разі вдома?! Я ходила гуляти, часто з різними хлопцями. Гуляла завжди весело, що б, як кажуть, запам’яталось.

Коментар психолога:

– У дівчини наступило, як це останнім часом часто стається, раннє статеве дозрівання. Але я не думаю, що в 16 років дійсно можливе таке дике бажання постійно займатися сексом. Швидше за все Діані або подобається постійно «куштувати» нових партнерів, або вона просто неврівноважена і непостійна особистість. Не виключено, що такими діями вона навіть намагається звернути увагу батьків на себе. Тому що Діані може не вистачати душевного тепла і вона шукає його у ліжку з різними хлопцями. Пораджу дівчині спершу розібратися в собі і вирішити, навіщо їй такі несерйозні відносини з хлопцями. І краще, щоб те рішення було у бік зменшення кількості нових партнерів.

Випадок 2

Марина – звичайнісінька другокурсниця. Приблизно три місяці назад вона познайомилася з Іваном, і вони почали «начебто» зустрічатися. «Начебто» тому що ті відносини були дуже нестандартними: ніяких там квіточок з цукерочками чи з’ясовувань «що з нами буде далі». Декілька зустрічей на тиждень: просто погомоніти та отримати сексуальну насолоду. Де їх пристрасть тільки не заставала: у ліфті, у парку, в кіно, не кажучи про кімнату, за стіною якої мама готує обід.

Пояснювальна

Іван: – Мені так добре з нею! Ну, ви розумієте, про що я. До чого це призведе – не маю і уявлення. Головне, щоб їй «чогось більшого» не захотілося.

Марина: – Таку насолоду в ліжку я тільки з Іваном відчуваю. Не думаю, що це – кохання. Трішки безвідповідальності, розкутості, сексуальні експерименти – я від усього цього в захваті. Та не знаю, чи є в нього ще хтось крім мене, тому ми завжди користуємося презервативами.

Коментар психолога

– Такі стосунки зараз, на жаль, є нормою нашого життя: люди часто користуються один одним. Якщо у них такі добрі сексуальні відносини і при цьому вони хоч іноді розмовляють, то з цього, ймовірно, щось вийде. А якщо вони тільки коханням займаються і навіть «як справи?» не питають, то, звичайно, все скоро і закінчиться: усе новеньке в сексі перепробують і розбіжаться. А так ці двоє – неординарні особистості, хай експериментують на здоров’я, аби тільки контрацептивами користувалися.

Випадок 3

Андрію ось-ось «стукне» 19. Він – фотограф-аматор. Часто «виповзає» у місто пофотографувати природу і гарненьких дівчат. Так з ними і знайомиться, і швидко починає їм подобатися. Може постійно міняти одну «подругу» на іншу: дифіциту немає. Минулого літа, коли вечорами було нічого робити, такі знімки-знайомства ставали дуже частими явищами. Та і не рідко такі миттєві зустрічі закінчувалися сексом в екстремальних місцях. Дійшло до того, що такий випадковий секс став звичкою для Андрія. Тоді ж почалося і таке, що через відсутність сексу один-два вечори в Андрія починав погіршуватись настрій, боліти голова чи щось подібне.

Пояснювальна

Андрій: –По суті, я ж не винен, що дівчата до мене як бджоли на мед злітаються! Не користуватися цим було б неправильно, якось так. Секс-то така штука, до якої дуже швидко звикаєш...

Коментар психолога

– Звичку до сексу Андрій придумав сам. Думає, що кожен день мати секс із різними дівчатами – крута річ і це все, що його турбує. Хоча, можливо, він навпаки може бути розкутим тільки під час сексу. А кожна його дівчина-модель думає, що насправді цей бистрий секс переросте у щось більше. Він придумав хитру схему зваблювання дівчат, і вона добре працює. Та я думаю, що згодом він зрозуміє і знайде ту єдину, що зможе бути і моделлю, і постійною партнеркою.

Анекдот «в тему»

Коханець у ліжку з жінкою. Тут дзвінок у двері – чоловік раніше повернувся з відрядження.

– Ой! Колю, це мій чоловік! Вставай з ліжка і ховайся на балконі!

– Ну нарешті! Слава Богу!

Випадок 4

Одна з найнеприємніших ситуацій, – коли тільки один з партнерів має сильне сексуальне бажання. Тобто один завжди «хоче більше». А інший чи то не може (конституція організму), чи то не хоче. Змушувати займатися коханням – якось, вибачте, по-звірячому. А ходити з постійним «сексуальним голодом» – теж неприємно. Тобто знайти вихід, який би задовольнив обох – задача дуже складна.

Коментар психолога:

– Проблема не з нових. Вона часто трапляється в нашому житті. Це навіть схоже на випадок, коли один з партнерів жайворонок, а інший – сова. Порушення індивідуального циклу людини завжди ні до чого доброго не приводить. У принципі, маючи терпіння, повагу (чи навіть кохання) один до одного, цю проблему можна вирішити компромісом. Зрозуміти, що партнер саме такий і іншим не буде, не дуже просто, але можливо. Та це треба зрозуміти обом. Взагалі, компроміс – наш друг і товариш впродовж усього життя, особливо коли йдеться про бажання або небажання займатися коханням.

Світлана ШАПОВАЛ



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх