Проти гінгівіта допоможе олія

25.02.2008, 23:58 Переглядів: 2 488
«У мене кровоточать ясна. Коли я їм щось тверде, наприклад, яблуко, мені дуже боляче. Стоматолог сказала, що це гінгівіт. Підкажіть будь-ласка, як я можу лікувати ясна вдома?» (Андрій, 36 років, водій).

Гінгівіт – доволі розповсюджене захворювання ясен, та якщо його не лікувати, то з часом воно може перерости у пародонтит. На даний момент пародонтит вважають одним з найбільш серйозних захворювань ротової порожнини, так як він є основною причиною втрати зубів.
«Гінгівіт потребує серйозного комплексного лікування, яке може призначити лише лікар з оглядом на стан пацієнта, – попереджає лікар-стоматолог Діна Комягина. – Лікар призначить вам певні процедури у стоматологічному кабінеті, а також порекомендує, як лікуватися вдома. Для домашнього використання можна придбати лікувальні пасти та гелі. Я також рекомендую аплікації на ясна. Для цього беруть вату, змочують її у відварі лікарських трав, наприклад, для цього підійде звіробій, та кладуть на ясна хвилин на 15-20. Краще за вату для цієї цілі, звісно, підійде індивідуальна капа – її вам допоможе підібрати стоматолог. Ще один ефективний спосіб профілактики захворювань ясен – це полоскання звичайною олією. Придбайте звичайну неочищену олію на ринку та полощіть нею ротову порожнину пару разів на день. Восени та навесні можна провести по три курси лікування олією: 10 днів полоскаємо, тиждень – перерва, і все заново. Той, у кого є проблеми з яснами, має взяти такі олійні курси собі за правило».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх