Віруючі тепер «об’їдаються»

12.04.2010, 01:39 Переглядів: 2 769
Кременчужан, що притримувались посту, після Пасхи «понесло» – тепер їм можна їсти все, що заманеться. Однак організм, що вже відвик від скоромної їжі, в шоці від перевантажень..

– Я намагалась сумлінно постувати, – каже кременчужанка Ірина. –  Вже звикла до самої гречки із салатом. Намагалась підходити до холодильнику якомога рідше. І облизувалась, коли вдома хтось «точив» ковбаску, або кухню заполоняв запах яєчні.  Нарешті піст закінчився – настала Пасха, їж не хочу. Як сіла за стіл, хочеться і того, й іншого, одразу почала усе у себе «напихати». Однак надовго мене не вистачило. Я навіть не встигла скуштувати усього, що хотіла, коли шлунок передав мені «привіт». Тепер їм переважно очима. Бо багато не можу, а від жирної їжі відчуваю дискомфорт!

Завідувачка гастроенторологічним відділенням першої міськлікарні Любов Вірченко каже, що як правило, кременчужан, що мають проблеми із  шлунково-кишковим трактом, після Пасхальних свят більшає.

– Якщо людина здорова, то їй навряд чи стане погано при переході від постування до звичайної їжі, – пояснює пані Вірченко. –  Однак якщо вона має проблеми, то варто бути обережнішим. Найшкідливіше для організму вживати алкоголь та жирні страви. Добре вживати овочі та фрукти, навіть якщо вони заморожені, вони полегшують перехід. І найголовніше – не переїдати, із посту потрібно виходити поступово. Для кожної людини це свій строк, однак у середньому на це потрібно десь із тиждень.



 
Автор: yaremko
Теги: піст
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх