Сімейні пологи зміцнюють стосунки

23.12.2005, 11:12 Переглядів: 2 457
Так вважає 26-річна Віра Фетисова, яка 12 грудня у Кременчуцькому пологовому будинку народила другого сина. Віра та її чоловік Сергій погодилися на запропоновані медперсоналом „сімейні пологи”. Майбутній батько бачив, як його син з’являється на світ..
Віра Фетисова в очікуванні другої дитини. Місяць вагітності

„Він у мене не з тих чоловіків, що самі наполягають на спільних пологах, – розповідає Віра. – Чесно кажучи, мені хотілося, щоб у такий відповідальний момент він був поруч зі мною. Ближче до пологів я підсовувала йому журнали зі статтями про те, як батько допомагає з’являтися на світ малюку. Поступово його готувала. Він читав і робив висновки.  Коли я першого сина народжувала, чоловікові було 29 років. Тоді сімейні пологи не практикувалися, та й мій коханий ще психологічно не був до цього готовий. А зараз йому 37-ий рік. З віком у чоловіків змінюється ставлення до народження дитини. Вони стають сентиментальнішими. Тож Сергій майже відразу погодився, лише запитав „А у вас нашатир знайдеться?” Я хвилювалася перед пологами. Мені було цікаво, хто кого буде заспокоювати і підтримувати. У компанії жартувала, що візьму відеокамеру і буду знімати обличчя чоловіка. Коли все почалося, я була здивована. Він не втратив самоконтролю, заспокоював мене, підтримував. Однак у момент переймів мені не потрібна була його допомога. Його спроби мене пожаліти швидше дратували. У моменти між переймами масаж і підтримка були дуже доречними”.
– Існує думка, що чоловіки, які були присутні при пологах, начебто після побаченого втрачають інтерес до своєї дружини як до жінки?
– Це не так. Адже чоловік під час пологів стоїть в головах дружини і нічого такого не бачить. Я б сама не хотіла бачити певні фізіологічні моменти. Важливо інше, те, що чоловік разом з дружиною емоційно переживає народження дитини. Він бачить, як страждає кохана заради продовження їх спільного роду. Стосунки стають тіснішими і ближчими, сім’я міцнішає. Чоловік, який був присутній при пологах, вже не скаже: займайся сином, поки він у пелюшках, а я  буду, коли він виросте.
Двічі батько Сергій Фетисов по секрету сказав „Телеграфу”, що йому було набагато страшніше, ніж дружині. Він зробив це винятково для коханої, тому що знав, що для неї це важливо.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх