Як позбутися мозолів

11.06.2010, 19:25 Переглядів: 8 146
Важко назвати серйозною травмою слід від турніка на долонях спортсменів або від сапи та лопати у городників. Проте, маленька проблемка розміром з 10-копійчану монету насправді не така вже й нешкідлива..

Що радять в аптеці? 

У аптеці, як таких спеціальних ліків від мозолів немає. Як правило радять купувати ранозагоювальні креми та мазі, кріпити на уражені ранки пластир або використовувати рідину проти мозолів.

 

Справа в тому, що «посадити» мозолі на долоні простіше простого, проте позбутися їх, на жаль, непросто. Косметологи радять випалювати їх рідким азотом, а після цього змазувати ранки кремами, до складу яких входить екстракт кори верби і бджолиний віск. 

– Проте в будь-якому разі слід поберегти свої руки, – рекомендує Олена Рождествіна, косметолог медичного діагностичного центру Кременчука. 

– Деякі радять випрати що-небудь вручну і через два-три дні все заживе. Як варіант, покривати болячки спеціальним пластиром або змазувати рідиною проти мозолів. Наскільки ці засоби годяться? 

– Залежно від того, в якому стані ваш мозоль. Але, практика показує, що мозолів краще «не купувати» взагалі, бо позбутися їх практично неможливо, – коментує Алла Рождествіна. 

 

Народні рецепти 

• Ванночка з соком лимона (підсушує).

• Взяти невелику цибулину, очистити, розрізати на чотири частини, покласти в посуд, залити водою, додати столовий оцет і дати постояти добу, після чого цибулю добре підсмажити. На попередньо добре очищений мозоль на якийсь час покласти приготовану цибулю. 

• З суміші розігрітого до м’якості прополісу і невеликої кількості свинячого сала роблять корж і прибинтовують його на ніч до мозоля, попередньо розпаривши його. До ранку мозоль легко знімається. Що радять в аптеці? У аптеці, як таких спеціальних ліків від мозолів немає. Як правило радять купувати ранозагоювальні креми та мазі, кріпити на уражені ранки пластир або використовувати рідину проти мозолів.



 
Автор: sholohova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх