Яке воно, пільгове зубопротезування по-кременчуцьки?

3.02.2013, 09:01 Переглядів: 4 980

Пільгове зубне протезування, в тому числі ремонт та реставрація зубних протезів, держава гарантує усім пільговим категоріям, окрім осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I-III кат.)

Яке воно, пільгове зубопротезування по-кременчуцьки?

 

Лікування зубів - справа недешева, це знають всі, хто хоча б раз був на прийомі у стоматолога. Кременчужанин Анатолій - не виключення. Пенсіонер та ветеран праці у свої 62 роки має проблеми зі здоров’ям зубів. Прийшовши до міської стоматологічної поліклініки, чоловік, знаючи свої законні права, вирішив скористатися пільговими послугами на встановлення зубних протезів. У поліклініці його записали у чергу, проте повідомили: таку послугу протягом останніх 8 років дуже важко отримати. Тоді кременчужанин поцікавився лікуванням за власні кошти, але сума виявилася більш ніж значною. Не зволікаючи із вирішенням питання пільгового зубопротезування, чоловік і звернувся до нашої редакції, аби зрозуміти ситуацію та захистити своє законне право на пільгові послуги.

 

На офіційне звернення відповідь зголосився дати головний лікар Кременчуцької стоматологічної клініки №1 Олександр Стукало:

 

– Протягом 2012 року державної субвенції на здійснення пільгового зубного протезування не надходило, фінансували це виключно з міського бюджету. Минулого року на такі пільги кременчуцька влада виділила 100% коштів від затвердженого бюджету – це 98 131 гривень.

 

Якщо врахувати середню вартість зубопротезування і те, що, за даними стоматологічної поліклініки, в 2012 році пільговою послугою скористалося 2435 осіб. Тож, можна порахувати, що на лікування одного пацієнта виділено близько 100 гривень.

 

Згідно чинного законодавства, пільгове зубне протезування, в тому числі ремонт та реставрація зубних протезів, держава гарантує усім пільговим категоріям, окрім осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I-III кат.).

 

За словами Олександра Стукало, кількість людей в черзі динамічно змінюється, термін перебування в ній залежить від діагнозу та наявності супутніх захворювань. Якщо людина помирає, не дочекавшись своєї черги, її місце вилучається з обліку на безкоштовні послуги.

 

Загалом, черги на пільгові медичні послуги – явище, на жаль, досить давнє. Тому, аби записатися на пільгове зубопротезування та вчасно отримати допомогу, потрібно якнайшвидше звернутися до лікарів, прихопивши ряд документів, без яких вас просто не приймуть - паспорт із реєстрацією в зоні обслуговування поліклініки та посвідчення на надання пільг.

Автор: Олена Маляренко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх