Влітку – на річку!

14.05.2009, 09:55 Переглядів: 2 320
Куди відправити дитину на відпочинок.
Батьки, пакуйте дітям валізи – час на відпочинок!
Фото: Дмитрий Бабец

Поблизу Кременчука є п’ять дитячих таборів, розташованих біля води, куди батьки зазвичай відправляють своїх дітлахів на відпочинок. Цей кризовий рік не виняток – у відділі у справах освіти, сім’ї та молоді кажуть, що вже 31 травня перша група дітей відправиться до табору «Сонячний». Щоправда, тим, хто хоче оздоровити свою дитину цього літа, доведеться викласти за путівку відсотків на 20 більше, ніж минулого року, а це гривень 300-400.

– Путівка оплачується із кількох джерел, – пояснює заступник начальника відділу Ольга Усанова. – Тим, хто є застрахованою особою – тобто працює офіційно – частину коштів за відпочинок дітей оплачує фонд соціального страхування. Минулого року це було 30 гривень на день (тобто, компенсація близько 600 гривень – ред.). Скільки це складатиме цього року, ще невідомо. За іншу частину путівки платять батьки та підприємства, на яких вони працюють. Працівники підприємств минулого року доплачували лише 10% від вартості путівки, інше платило підприємство та соцстрах. Скільки становитиме батьківська доплата цього року – 10-20% чи іншу суму, ще не відомо. Це вирішуватиме кожне підприємство окремо.

Діти-сироти, оздоровлення яких досі під питанням, схоже, все ж таки отримають шанс поїхати на річку за рахунок міського бюджету. На розгляд Верховної Ради направили зміни до того закону, який зобов’язав оздоровлювати пільговиків за кошти держбюджету (а самі гроші у бюджеті на це не заклали). Тож як тільки зміни приймуть, і дітей можна буде оздоровити за рахунок місцевих бюджетів, їх відправлять до таборів. Цього року вже надійшло близько 130-ти заявок на безкоштовне оздоровлення, а виділено 130 тисяч гривень. За ці кошти можна буде профінансувати відпочинок десь 80-ти дітей, частину дітей оздоровлять за обласні гроші.

Фото: Дмитрий Бабец

Що пропонують?

«СОНЯЧНИЙ». Найбільш сучасний – у корпусі зробили євроремонт. Діти розташовуються по 3-4 чоловіки у кімнаті, у кожній є власний санвузол, а не один на весь поверх, як це зроблено в інших таборах.

«ЧАЙКА». Розташований у заповіднику, на горі Пивиха. Є басейн – адже для того, аби дістатись до водосховища, потрібно «зійти з гори», а це важкувато для маленьких діточок. Навколо табору – ліс, ростуть екзотичні рослини, що були висаджені ще за радянських часів. Багато уваги приділяється ландшафтному дизайну. Для дітей зазвичай влаштовують туристичні походи по горі.

«ЗОРЯНИЙ». Розташований на площі близько 9 гектарів. Корпуси кам’яні, одноповерхові. Є велике футбольне поле, ігрові майданчики, тренажери, картинг.

«СУПУТНИК». Корпуси дерев’яні. Табір спортивного спрямування: є тенісний корт, батут, картинг, великий стадіон, живий куточок із домашніми тваринами. Крім ігор та купання, діти можуть розважатись списаним вертольотом.

«ЕНЕРГЕТИК». Корпуси старі, дерев’яні, однак з капітальним ремонтом. Сам табір невеличкий, але має велике футбольне поле.



 
Автор: yaremko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх