Додаткової реєстрації на тестування не буде

30.05.2009, 15:00 Переглядів: 2 826
Взяти участь у спеціальній сесії незалежного зовнішнього оцінювання зможуть лише ті, хто вже зареєструвався, але не зміг прийти на тестування із поважних причин..

Міністерство освіти затвердило графік проведення спеціальної сесії незалежного зовнішнього оцінювання (НЗО) – для тих, хто не зміг взяти участь у основній сесії. Точніше, з того предмету, на який безпосередньо не потрапив учасник тестування. (На відміну від минулого року, коли проводилася і додаткова сесія, і додаткова реєстрація на неї). Питання про допуск на спеціальну сесію вирішують регіональні центри оцінювання якості освіти, при яких і проводитиметься спеціальна сесія. Для Кременчука це – Дніпропетровський РЦЯО.

Як підкреслила Ольга Останкіна, заступник директора Дніпропетровського РЦЯО, заяви про участь у спеціальній сесії слід подавати протягом п’яти робочих днів, включаючи і день проведення оцінювання з відповідного предмета (під час основної сесії тестування). Тобто, якщо ви захворіли під час тестування і не потрапили на сесію із предмету, на який реєструвалися – одразу слід підтверджувати це меддовідкою, інакше мине п’ять днів – і заяву на додаткове тестування уже не приймуть. Пані Останкіна посилається на норму, затверджену наказом Міносвіти ще у лютому. Є й перелік поважних причин, через які дозволяють перенести тестування: хвороба (підтверджена медичною довідкою); смерть близьких; стихійне лихо, пожежа, техногенна катастрофа у день та переддень тестування або порушення регламенту проведення тестування (підтверджене регламентною комісією).

Як повідомили у міському управління освіти Кременчука, випадки, коли випускники не потрапляли на тестування через хворобу, вже були. Такі випускники отримали дозволи взяти участь у спеціальній сесії.

До понеділка ще є шанс подати документи тим, хто не зміг взяти участь у тестуванні з математики (воно відбулося 26 травня). Попереду ще тестування (основна сесія) з англійської (2 червня), німецької (3 червня), хімії (5 червня). Якщо виникне непередбачувана ситуація (хвороба та інше) – мерщій збирайте документи, щоб не пропустити свій шанс стати студентом у цьому році.

Які документи потрібні для участі у спеціальній сесії: 

• заява на ім’я директора регіонального центру (Дніпропетровський РЦЯО, Марина Михайлівна Горбенко-Хвастунова),

• документ, що підтверджує поважну причину (меддовідка 095/О, свідоцтво про смерть родича та інше),

• документ, що підтверджує реєстрацію на тестування (картка або запрошення на НЗО).

Документи можна надіслати замовленим листом, але краще все ж подати особисто (щоб укластися у термін подачі), до того ж, у РЦЯО вимагають пред’явити оригінали документів.

Додаткову інформацію з питань тестування можна отримати:

2-45-54 – Олексієнко Світлана Олексіївна, спеціаліст управління освіти Кременчука.

8(056) 790-24-99 – Дніпропетровський РЦЯО (з 10.00 до 16.00, понеділок-п’ятниця).

8-800-502-43-30 – Гаряча лінія Українського центру оцінювання якості освіти (з 9.00 до 20.00, понеділок-субота, дзвінки зі стаціонарних телефонів – безкоштовні).



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх