Нарешті наші втовпились!

11.06.2009, 23:47 Переглядів: 2 213
КДПУ та КУЕІТУ потрапили до рейтингу ВНЗ «Топ 200 Україна – 2008».

Якщо ви не зрозуміли, хто і куди потрапив, – то не наша провина, не ми складали таку абревіатуру кременчуцьким ВНЗ. Зате новина радісна. «Дзеркало тижня» нарешті надрукувало університетські рейтинги за проектом ЮНЕСКО в Україні. І ми там побачили аж два кременчуцьких університети одразу! Кременчуцький державний політехнічний університет (КДПУ) посів 60-те місце. Кременчуцький університет економіки, інформаційних технологій і управління (КУЕІТУ) – 195-те. Усього до рейтингових списків потрапили 200 українських вузів. Попереду кременчужан лише єдиний навчальний заклад Полтавщини – Українська медична стоматологічна академія (Полтава). Їй присудили 48-ме місце – що не дивно, зважаючи на кількість наукових шкіл, які діють в академії.

Проект ЮНЕСКО «Топ 200 Україна» діє в Україні три роки. Список рейтингових вузів складається за методикою, запропонованою Міжнародною експертною групою з визначення рейтингів (IREG). При визначенні місця у рейтингу, враховується науково-педагогічний потенціал вузу (кількість академіків НАН, професорів, доцентів та ін.), якість навчання (кількість студентів-переможців міжнародних та всеукраїнських олімпіад; співвідношення кількості бакалаврів і магістрів та ін.) та рівень міжнародного визнання (кількість іноземних студентів; членство у Європейській асоціації університетів та ін.).

Загалом для України університетські рейтинги – справа нова і незвична. Європа та Сполучені Штати, навпаки, давно визначають рейтинги своїх університетів. Рейтингами ВНЗ там традиційно цікавляться роботодавці, які набирають кадри. В Україні – на рівні Міністерства освіти і науки – теж іде мова про те, щоб розглядати рейтинги ВНЗ на одному рівні з акредитацією та ліцензуванням вузів.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх