Батман тандю та інші гарні речі

26.06.2009, 09:23 Переглядів: 4 989
Минулого тижня пройшли екзамени у підготовчих групах Театру танцю Світлани Шумкової..
Група малих танцівників старанно виконує батман тандю.

Вік танцівників – 6-8 років. «ТелеграфЪ» побував на одному з таких видовищних екзаменів. Нагадаємо, Театр танцю – єдиний кременчуцький колектив, який спеціалізується на класичному танці. Тобто, на балеті. Тож відвідувати такі екзамени – страшенно приємна справа. Сидиш собі, дивишся на гарнющих старанних танцівників, слухаєш музику та тихі команди педагога (педагог-репетитор Маргарита Щукіна) – гранд батман, пор де бра, батман тандю. І відчуваєш себе страшенно інтелігентною особою на відвідинах у храмі мистецтва. Схоже, мами малих танцівників відчувають те саме – судячи з виразу їхніх облич. Втім, екзамен малечі – професійно складна справа. Саме на екзаменах у Театрі танцю ми зрозуміли, наскільки складно оцінити рівень шестирічного виконавця коректно – відповідно до його вікових фізичних здібностей.

До речі, малі танцівники, які здавали минулого тижня свій перший екзамен, уже встигли виступити на VI фестивалі дитячих хореографічних колективів «Сонячний зайчик» у Дніпропетровську. Там вони презентували «Лісовий бал». І ролі танцюючих ведмедиків та білочок вдалися їм пречудово.

А от дорослі випускниці Театру танцю виконують уже зовсім інші ролі. Колишня солістка Влада Устименко нині працює у трупі Дніпропетровського державного театру опери та балету. А Тетяна Сорока закінчує Київське державне хореографічне училище.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх