Наше відро перемогло!

10.07.2009, 09:40 Переглядів: 2 103
Кременчуцькі студенти перемогли на конкурсі, організованому концерном «Фольксваген».
Студенти зі своїм супервідром

Добре вчитися в університеті Брауншвайга. Добре, бо він має двох потужних донорів – концерни «Сіменс» та «Фольксваген». Більшість університетських програм та грантів діють саме на їхні кошти. Втім, німецьке донорство далеке від альтруїзму. Потужні концерни свідомо інвестують гроші у навчання своїх майбутніх спеціалістів-інженерів. А крім того, стимулюють політ інженерної думки в інші способи – наприклад, через щорічні конкурси для школярів та студентів. У цьогорічному конкурсі «MacGyver» узяли участь студенти Кременчуцького політехнічного університету (КДПУ) – вони якраз перебували на практиці в Німеччині.

Конкурс «MacGyver» – хитра штука. Щороку комп’ютер методом вільного пошуку обирає конкурсне завдання. Цього року він запропонував учасникам розробити пристрій, який би міг накрити на стіл – так би мовити, німецький аналог слов’янської «скатерті-самобранки». За умовами конкурсу, на комплектуючі деталі для пристрою можна було витратити не більше 20 євро. Тож для реалізації проекту кременчуцькі студенти використали звичайне українське пластикове відро – дешево і сердито. Закріпили його мотузкою на перекладині, знизу підвісили грузило, насипали у відро найгарніших персиків, перчин та яблук і... смикнули за мотузочку! Відро (завдяки грузилу) грамотно нахилилося і акуратно висипало фрукти на стіл. Жоден персик не гепнувся на підлогу! Бо, готуючись до конкурсу, студенти десятки разів розсипали ті персики, заміряли відстань, на яку вони відлітають, та підбирали оптимальну вагу кожної «фруктової» одиниці.

Так кременчуцьке відро та кременчуцькі студенти перемогли у номінації «Найпростіший, найефективніший пристрій». До речі, у номінації «Найбожевільніший пристрій» перемогли німецькі школярі-старшокласники. Вони теж використали відра, аби накрити на стіл. Вийшла доволі складна система – з двох відер вода по трубках текла у третє, заповнене різаними яблуками. Зрештою, третє відро перевернулося, яблука вивалились на стіл та на підлогу, разом із ними вихлюпнулась вода – і не лише на стіл, а й на членів журі. Журі трохи обтрусилося і визнало школярів та їхній божевільний пристрій переможцями у досить двозначній номінації.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх