Кременчуцьким школярам подовжили канікули аж до двох тижнів

22.10.2009, 17:19 Переглядів: 3 041
На опалення шкіл не вистачає п’яти мільйонів гривень.
Фото: Дмитрий Бабец

Кременчуцькі школярі отримали подарунок від влади – їм подовжили канікули аж до двох тижнів. Втім, причина такого жаданого подарунку невесела – у влади не вистачає п’яти мільйонів гривень, щоб забезпечити нормальний навчальний процес.

Для школяра довгі канікули – беззаперечне щастя. Зате у батьків вони викликають цілком обгрунтовані підозри – чому діти не ходять до школи? Коли наздоганятимуть шкільну програму? До редакції «Телеграфа» звернулась мати учня 10-ї школи. Напередодні жінка прочитала на сайті газети, що учні «відпрацьовуватимуть» довгі канікули по суботах. Але її дитина на жодні суботні заняття не ходила. На запитання матері відповіла, що ніяких суботніх уроків їм у школі не призначали. Нашу читачку цікавить, коли ж школярі наздоганятимуть шкільну програму та чому все-таки подовжені канікули? Про це «ТелеграфЪ» запитав начальника міського управління освіти пана Москалика:

– Яким чином школярі наздоганятимуть не відпрацьовані через довгі канікули уроки?

– Їм не доведеться нічого наздоганяти. За Законом «Про загальну і середню освіту в Україні», шкільна навчальна програма розрахована на 190 годин. До цих годин зараховуються не лише уроки, а й час, витрачений на шкільні олімпіади та практичні заняття. Весь навчальний план виконується за 34 тижні. Через це у травні у нас залишається по 6-7, так би мовити, «зайвих» навчальних днів. Їх ми і використали для подовження канікул. Хочу заспокоїти батьків – програма буде вичитана повністю, нас уважно перевіряє з цього приводу обласне управління.

– Є версія, що дітей відправили на канікули, щоб зекономити кошти на опаленні шкіл?

– Не зекономити. У нас їх, на жаль, просто немає. До кінця 2009 бюджетного року управлінню освіти не вистачає п’яти мільйонів гривень на оплату опалення шкіл та садочків. Завдяки подовженню канікул ми трохи зменшимо нестачу коштів, але ніяк не зекономимо. Канікули подовжені за рекомендацією обласного управління освіти.

– Через що виник дефіцит освітянського бюджету?

– Коли ми розраховували річний бюджет, тарифи були інші. Тоді ніхто б не затвердив нам більші обсяги бюджету. А зараз тарифи виросли практично вдвічі. Ми, звичайно, намагалися економити та заощаджувати, але...

– Вам обіцяють виділити ці п’ять мільйонів?

– Ми зверталися до міського фінансового управління. Його керівництво, у свою чергу, звернулось до обласного управління. Коштів нам не обіцяють.



 
Теги: опалення
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх