У навчальних корпусах Кременчуцького державного університету холоднеча?

6.11.2009, 17:56 Переглядів: 2 055
Проте там невпинно «сіють розумне, добре, вічне»..

А щоби посіви сходили швидко і дружно, застосовують ефективний агротехнічний прийом – стратифікацію «насіння». Тобто, витримують «посіви» тривалий час при низьких температурах. У ролі «посівів» у даному випадку виступають викладачі та студенти Кременчуцького державного університету (КДУ).

«ТелеграфЪ» протягом місяця отримав кілька звернень щодо холоднечі у навчальних корпусах університету. Звертались, переважно, викладачі. З приводу ситуації, що склалася, «ТелеграфЪ» отримав коментар проректора з економіки та навчально-педагогічної роботи пана Усатюка.

Коментар лаконічний: температура у навчальних корпусах відповідає нормі – 18 С. Після візиту Кременчуцької СЕС, яка знайшла відхилення у температурному режимі окремих корпусів, недоліки ліквідовані. Мова йде про корпуси №№ 4; 6; 15. Саме там температура була нижча від норми (17,90 С). Пан проректор засвідчив, що університет змушений опалювати приміщення дуже економно. Причина – схема фінансування державного навчального закладу. Комунальні платежі (у тому числі, опалення) здійснюються через загальний фонд.

За Законом про вищу освіту, Міністерство освіти повинно фінансувати загальний фонд університету пропорційно кількості студентів-бюджетників, які там вчаться. Міністерство уперто вважає, що бюджетників у кременчуцькому університеті вчиться 51% (існує такий норматив). Пропорційно цій цифрі і виділяє кошти на оплату комунальних платежів. Хоча студентів-бюджетників в університеті набагато більше – до 65%. Та міністерство цю цифру сприймати не поспішає. Так виникає нестача коштів. Університет долає її, витягуючи гроші зі спеціального фонду (він формується, переважно, за рахунок платежів контрактників). Але, як сказали пан проректор, «підігріти усіх студентів за рахунок одних контрактників не вдасться».



 
Теги: КДУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх