Тестів у школах стане більше

30.08.2007, 15:08 Переглядів: 2 103
У новому навчальному році майбутнім випускникам шкіл запропонують 12 предметів для незалежного зовнішнього тестування. Складати треба буде три з них – за вибором учня..

Про освітянські нововведення повідомила на конференції учителів міста 27 серпня Наталя Барболіна, головний спеціаліст управління освіти облдержадміністрації.
Нагадаємо, незалежне тестування уже проводилося у школах як експеримент два роки поспіль. Воно є альтернативою випускним екзаменам: за бажанням учня отримана оцінка виставляється у атестат. За результатами тестування видають сертифікати. Оцінка в цьому документі зараховується як вступний екзамен до вищого навчального закладу. До речі, за узагальненими даними результатів тестування, які оприлюднила Наталя Барболіна, кременчуцькі випускники-2007 показали вищий рівень знань, ніж загалом в Україні. Так, „високий” і „достатній” рівень (від 7 до 12 балів) мають 65,1% одинадцятикласників-кременчужан, тоді як у державі в цілому цей показник – 56,6%. Проте кременчужани „взяли гору” у гуманітарних дисциплінах (українська мова та історія), а в математиці відстали від загальнодержавного показника.
Доведеться надолужувати: цього навчального року для 11-класників вводять обов’язкий іспит з математики (крім спеціалізованих гуманітарних класів). Але можна „відстрілятися” на незалежному зовнішньому тестуванні.
На дев‘ятикласників теж очікують тести – моніторингові дослідження якості освіти. Проте ці оцінки не виставлятимуться до свідоцтв про неповну середню освіту. Це тестування є лише міністерською перевіркою.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх