«Вік живи, вік учись – і невідомо, ким помреш!»

7.03.2009, 21:29 Переглядів: 4 850
У Кременчуці відкрився університет для пенсіонерів.
Щаслива студентка
Фото: Дмитрий Бабец

У вівторок, 3 березня, у приміщенні КІ ДУЕП (Кременчуцький інститут Дніпропетровської академії економіки та права) відбулось урочисте відкриття університету для людей похилого віку. Його офіційна назва – Університет третього віку.

КІ ДУЕП знаходиться на землі Автозаводського району, тож і головував на урочистостях господар району – голова Автозаводської райради та райвиконкому пан Коваленко. А він - як ніхто інший у місті - вміє кожну подію районного масштабу перетворити, скажімо, на черговий з’їзд Компартії Китаю. Виходить пафосно і велелюдно. Так вийшло і цього разу. Був військовий оркестр - вояки грали і співали гімн Gaudeamus igitur. Були почесні гості – виголошували довготривалі урочисті промови. Були прапороносці – заносили та виносили прапор новоутвореного університету. І, звісно ж, були пенсіонери, які бажають отримати університетську освіту. Єдине, що порушувало величність заходу – це повна відсутність представників міської влади. Це що? Ознака ворожнечі між владними гілками? Чи алергія на марші та гімни?

Університет третього віку – проект соціальний, ініційований районною владою. Навчання безоплатне, у приміщеннях КІ ДУЕП. Термін навчання – рік. Заняття проходитимуть раз на тиждень – одна лекційна пара тривалістю дві години. Розклад уточнюватиметься. Викладачі – педагоги-пенсіонери. Відкрито три факультети – культурно-просвітницький, історико-краєзнавчий та факультет здоров’я. Планова кількість студентів – 100 осіб щороку (у цілому ж в Автозаводському районі проживає 44 тисячі людей похилого віку). Нині до університету вже зараховано 103 пенсіонери. Сьогодні їм роздали гарненькі студентські квитки. А через рік вони отримають диплом невизначеного зразку. В усякому разі, керівництво доброчинного університету не надало чіткої інформації щодо формату диплому. Можливо, це й не головне. Адже організатори обіцяють студентам «третього віку» цікаве спілкування, цікаві екскурсії та навіть спільні виїзди «на природу». А що ще студенту треба?

Ректор новоутвореного університету пан П’ятенко заохотив своїх студентів до навчання такими оптимістичними словами: « Вік живи, вік учись, і невідомо ким помреш!»

Фото: Дмитрий Бабец

Ректор університету третього віку пан П’ятенко тривалий час працює керуючим справами Автозаводського райвиконкому. На запитання «Телеграфа», чи має він вчений ступінь, життєрадісно відповів, що «вченого ступеню не має, зате налаштований покращити життя цих людей, які прийшли з палаючими очима»!



 
Теги: пенсіонер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх