Науковці Полтавської політехніки друкують захисні маски

8.04.2020, 17:02 Переглядів: 3 944

 

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на 3D принтері почали виготовляти захисні багаторазові екрани-маски, якими забезпечать співробітників університету і окрему партію передадуть полтавським медикам

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на 3D принтері почали виготовляти захисні багаторазові екрани-маски, якими забезпечать співробітників університету і окрему партію передадуть полтавським медикам. Про це повідомляє медіацентр університету.


«Науковці університету, за допомогою 3D технологій, розробили власний вдосконалений дизайн моделі та вже зробили пробний друк захисних екран-масок. Ними, у першу чергу, забезпечуються співробітники, допоміжний персонал, які підтримують життєдіяльність кампусів університету. Дякую співробітникам кафедри архітектури будівель та містобудування – старшому викладачу Андрію Конюку та доценту Костянтину Трегубову за виявлену творчу ініціативу! Університет підтримав реалізацію ідеї і забезпечив необхідними витратними матеріалами. Екран-маска захищає не лише слизову очей, а й шкірні покриви, які залишаються відкритими при носінні звичайної індивідуальної маски. Використовуємо свої ресурси з максимальним результатом і робимо свій внесок в охорону здоров’я», – говорить ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.


3D модель пластикового тримача захисного екрану створив доцент кафедри архітектури будівель та містобудування Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва, кандидат архітектури Костянтин Трегубов. Його модель краще враховує анатомічні особливості людини і тримає захисний екран.


«Принтер (XYZ da Vinci 1.0 Pro – прим. авт.), який друкує зі спеціальних  термопластичних ниток – філаменту – розігрівається до 250 градусів і друкує шар за шаром. Екран-маска багатошарова і піддається дезінфекції», – пояснив заступник завідувача кафедри архітектури будівель та містобудування, старший викладач Андрій Конюк.


Виготовлення однієї маски триває близько двох годин. Ректор Володимир Онищенко анонсував – як тільки буде виготовлена перша окрема повноцінна партія, науковці передадуть засоби захисту медикам Полтавської обласної інфекційної лікарні.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх