У Полтаві вже тестують нове меню від шеф-кухаря Євгена Клопотенка

17.03.2019, 12:03 Переглядів: 6 371

 

Панкейки бурякові, яблука каркаде, чай масала невдовзі з’являться у шкільних їдальнях замість звичних борщів, картопляного пюре та каш

Полтавський навчальний заклад випробовує нове шкільне меню від шеф-кухаря Євгена Клопотенко. Панкейки бурякові, яблука каркаде, чай масала невдовзі з’являться у шкільних їдальнях замість звичних борщів, картопляного пюре та каш. Шеф-кухар Євген Клопотенко автор проекту “Нове шкільне харчування” розробив “Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”. Про це повідомляє видання "Новини Полтавщини"


Збірник вже отримав Висновок від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. У Полтавському вищому професійному училищі імені А.О.Чепіги вже випробовують нове шкільне меню.


- Євген Клопотенко презентує у цьому збірнику страви, які є практично традиційними, але з деякими доповненнями. Приміром, різні насіння гарбуза, соняшника використовуються для оздоблення каш і збагачення вітамінами салатів. Але продукти всі є не екзотичні, вони вирощуються в нашому регіоні, є доступними. Проте приготування, оформлення трішки відрізняється. Окрім цього, страви мають бути привабливими для дітей – розповіла викладач Полтавського вищого професійного училища імені А.О.Чепіги Галина Фіщук.

Теги: меню
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх