Як 9- та 11-класникам отримати «автомат» на екзамені з іноземної мови

4.02.2019, 08:12 Переглядів: 5 574

 

Мова йде про державну підсумкову атестацію в 9 та 11 класах.

Нещодавно набув чинності новий Порядок проведення державної підсумкової атестації. Серед змін – можливість зарахувати як оцінку за ДПА з іноземної мови завдяки сертифікатам або дипломам міжнародного мовного іспиту.


Раніше це могли зробити лише учні 11-х класів, тепер мають можливість й 9-класники.



Міністерство освіти оприлюднило перелік міжнародних мовних іспитів, результати яких учні 9-х та 11-х класів можуть цього року зарахувати як оцінку ДПА з іноземної мови. Зокрема, з англійської мови зараховуватимуть екзамени IELTS, TOEFL тощо, переглянути повний список можна, завантаживши за цим посиланням .


Що варто робити, аби екзамен зарахували «автоматом»

Учень має звернутися з відповідною заявою до школи та надати копію сертифікату. Якщо випускник, що має сертифікат, не напише таку заяву, то оцінка виставлятиметься за результатами письмової атестації.


Учні 11-х класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарт або академічним рівнем, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня B-1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням іноземних мов – В-2 і вище.


Сертифікат або диплом має бути отриманий у 2018 або 2019 році (до 28 травня 2019  з англійської мови, до 27 травня 2019 – з німецької, французької мов, тобто до днів проведення ЗНО з цих предметів).


Якщо випускник 11-го класу хоче, щоб його сертифікат був зарахований як ДПА, але він отримає його після того, як зареєструвався на ДПА в формі ЗНО, у нього є можливість до 25 березня внести зміни у реєстраційні дані шляхом здійснення перереєстрації. Якщо її не буде здійснено, то оцінка за ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.


Якщо учень планує отримати сертифікат після 25 березня (тобто вже не матиме змоги здійснити перереєстрацію) і до дня проведення ЗНО (28 травня для англійської мови, 27 травня для французької, німецької мов), то він теж може написати заяву про зарахування сертифікату як оцінки за ДПА. В заяві треба вказати, що він очікує отримання сертифікату, а потім випускникові потрібно надати його паперову копію.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: 24tv.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх