Навчально-виробнича практика на "відмінно"

26.03.2013, 16:51 Переглядів: 3 683

Навчально-виробнича практика на "відмінно"
Нещодавно до
Кременчуцького університету  економіки, інформаційних технологій і управління  повернулися студенти 4-го курсу інженерного факультету Владислав Нестеренко і Владислав Кайда, які проходили  навчально-виробничу практику в транспортному цеху ПАТ «Факел» (Фастів, Київська обл.)

Навчально-виробнича практика на "відмінно"


За словами студентів, у дружньому колективі їх зустріли привітно, мов рідних. Начальник транспортного цеху Петро Васильович Шміляр познайомився з практикантами, радо запросив хлопців після отримання диплому про вищу освіту, приїжджати на роботу, запевнив, що на підприємстві є можливість обирати різний фах, мати прекрасний кар’єрний ріст і непогану зарплату. Після бесіди Петро Васильович розпорядився ознайомити прибулих з усіма цехами підприємства.


З цікавістю студенти-практиканти оглянули увесь виробничий комплекс – усі відділи, цехи, допоміжні приміщення, кімнати відпочинку, де можна пограти у теніс чи більярд, і кімнати психологічного розвантаження. Зацікавлені студенти уважно оглянули цехи, де виготовляють нафтогазове обладнання, що забезпечує газотранспортну систему взагалі. На будь-які питання практикантам докладно і зрозуміло відповідали, дохідливо, мов учителі,  пояснювали принцип роботи газових установок.


У транспортному цеху хлопців спочатку ознайомили зі специфікою і особливостями ремонту автомобілів різних марок, розповіли про основні принципи керівництва цим цехом. Практикантам сподобалося те, що їхні куратори з перших хвилин практики довірливо і спокійно надавали можливість виконувати роботу, яку хлопці вже вміли, а те, над чим практиканти замислювались, або сумнівались як ліпше виконати – терпеливо навчали, і не відходили до тих пір, поки хлопці на «відмінно» не запам’ятовували дану операцію від початку й до завершення. Куратори наполегливо, спокійно і толерантно навчали, а студенти-практиканти уважно слухали і запам’ятовували почуте. А коли хлопці безпомилково повторювали певну операцію, спостерігали в очах своїх майстрів радісний вогник.


Під час цієї навчально-виробничої практики В. Нестеренка і В. Кайду забезпечили безплатним спецодягом, безплатним харчуванням,безплатним робітничим гуртожитком. Студенти працювали за графіком роботи підприємства з 8.00 до 16.00. У вільний від роботи час хлопці відпочивали у спортивному комплексі, побували на ознайомчій екскурсії по столиці України місту-герою Києву, вперше у житті відвідали меморіальний музей Великої Вітчизняної війни.


Крім прекрасних вражень про відмінну практику, хлопці за 7 робочих днів заробили по 1475 грн. і це їх добряче вразило. Ще більше здивувалися студенти-практиканти, коли дізналися, що середня зарплата робітника ПАТ «Факел» більша у два-три рази, ніж платня у Кременчуці.


-                      Про таку чудову практику можна тільки мріяти, - завершив свої враження  Владислав Нестеренко. – Додам, що теоретичні знання, які нам надає професорсько-викладацький колектив університету упродовж навчання, у поєднанні саме з такою справжньою відмінною навчально-виробничою практикою, допомагали б нам стати чудовими фахівцями обраної професії.


-                      Якби така цікава і змістовна практика була після другого і третього курсів – ми б вже давно  мали набагато більше практичних знань, - додав Владислав Кайда. – Ми щасливі. Ми у захопленні від такої практики! Але без теоретичних знань, які ми отримали в університеті, нам було б тугувато, - усміхнувся Владислав.


Тож, на мою думку, про таку «справжню» практику повинен мріяти кожен студент будь-якого фаху. Адже теорія у поєднанні з цікавою і змістовною  практикою – це шлях до опанування своєї майбутньої професії.


Навчально-виробнича практика на "відмінно"
 

 

На правах реклами

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх