Книга – найкращий подарунок

2.04.2012, 17:49 Переглядів: 3 073


Під час тижня дитячої книги фонд «Джерело Дніпра» презентував видавничі новинки для юних читачів

Книга – найкращий подарунок
У дитячій бібліотеці імені Торубари відбулося свято книги, присвячене дню народження Ганса Крістіана Андерсена.

 

2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги – це дата народження відомого письменника Ганс Крістіана Андерсена, на казках якого зростало не одне покоління.

 

Книга – найкращий подарунок
Напередодні, у центральній дитячій бібліотеці імені Торубари, відбулося свято, яке завершило тиждень дитячого читання. Відвідувачі дітячої бібліотеки показали, що вони не тільки читачі, а вміють декламувати вірші й чудово співають. На малечу чекала цікава вікторина і, звичайно ж, знайомство із новими надходженнями книг до бібліотеки. Стало вже традицією, що цього дня Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» презентує видавничі новинки, цікаві юним читачам, сьогодні це близько 300 книг. Серед них – і енциклопедичні довідники, й історичні книги, і психологічна література, і, звичайно ж, яскраві збірки казок.

 

- Дуже важливо, щоб кожна дитина знайшла у житті свою книгу. А для того, щоб вона мала таку можливість, ми повинні підтримувати і розвивати її інтерес до читання, - сказано у вітальному слові Володимира Матицина, Почесного Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра», до читачів та бібліотекарів.

 

Книга – найкращий подарунок
Бібліотека, крім цього, отримала від фонду мультимедійний проектор і великий екран: тепер діти зможуть віртуально подорожувати сторінками улюблених книг.

На святі був присутній і голова громадської організації «Рідне місто» Юрій Гриценко. Він зазначив, що біля офісу цієї організації теж є дитяча бібліотека, яка не залишається поза увагою.

 

- Ми даруємо книги, допомогли обновити приміщення, купили нові штори, - зазначив Юрій Гриценко.


Від імені всіх працівників Центральної бібліотечної системи для дітей її керівник Валентина Русакова подякувала юним читачам за інтерес до книги. А Володимиру Митрофановичу Матицину – за постійну допомогу.

 

Книга – найкращий подарунок

- Вже більше 7 років фонд «Джерело Дніпра» опікується централізованою дитячою бібліотечною системою, за цей час ми отримали більше 4 тисяч книжок, - зазначила вона.

Під час свята казкова Королева книг зарахувала новинки до фонду бібліотеки, а одразу по закінченні заходу юні читачі із захопленням їх роздивлялися, щоб потім прочитати.

Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх