У Кременчуці визначені переможці конкурсу МАНУ

14.01.2012, 12:29 Переглядів: 3 886

У Кременчуці визначені переможці конкурсу МАНУ
Старшокласників найбільше цікавить психологія та англійська мова

У Кременчуці пройшов міський етап 21 Всеукраїнського конкурсу захисту наукових робіт Малої Академії наук України (МАНУ). Свої наукові роботи захищали обдаровані кременчуцькі старшокласники, члени міського відділення МАНУ. Нагадаємо: перемога на конкурсах МАНУ дає преференції при вступі до вищих навчальних закладів України. Тож далекоглядні діти та їхні далекоглядні батьки намагаються використати таку можливість – тим більше, у Кременчуці працює дуже сильне відділення МАНУ, його учасники щороку привозять купу призових місць і з обласних, і з всеукраїнських конкурсів. А чимало колишніх МАНівців наразі вчаться у престижних вишах.

 

Станом на 11 січня «ТелеграфЪ» отримав попередні результати цьогорічного конкурсу. Як і очікувалось, найзапекліша боротьба за призові місця велася на секції англійської мови. Сюди подали найбільшу кількість учнівських науково-дослідницьких робіт. Сильні роботи представили учні 10, 11 та 20 шкіл. Блискучий результат показали вихованці 10-ї школи – вони вибороли аж чотири перших місця і поїдуть захищати честь Кременчука на обласний конкурс.


Власне, боротьба за перемогу у секції англійської мови була такою запеклою, що не обійшлося без недобросовісної конкуренції. Минулого тижня до редакції «Телеграфа» завітали громадяни, які озвучили компрометуючу інформацію щодо перебігу міського етапу конкурсу. У ході перевірки редакція не отримала документального підтвердження їхньої заяви, тому її текст ми не наводимо.


Як виявилось, крім англійської мови, кременчуцьких старшокласників також дуже цікавить психологія – на секцію психології теж подали велику кількість учнівських науково-дослідницьких робіт. Школярі, до речі, цікавляться серйозними – іноді навіть сумними – речами. «ТелеграфЪ», наприклад, звернув увагу на роботу «Динаміка проявів депресивних станів учнів старшої школи» (Олена Дзюба, 30-й ліцей).


У секціях біології та хімії найліпші результати показали вихованці 4 ліцею та 25 колегіуму. А найвищі результати з математики продемонстрували учні 4 та 30 ліцею – це вже стало традицією, адже обидва ліцеї мають математичний профіль.

 

Восьмикласник Владислав Маркевич переміг дев’ятикласників

 

У Кременчуці визначені переможці конкурсу МАНУ

Учень 11-го ліцею, восьмикласник Владислав Маркевич став переможцем у секції математики. На міському етапі конкурсу МАНУ він захищав роботу з теоретичної математики. Загалом, до участі у конкурсах МАНУ допускаються учні 9-11 класів. Та для особливо обдарованих і завзятих восьмикласників іноді роблять виняток – дозволяють брати участь у конкурсі. Так сталося і з Владиславом. Він змагався з дев’ятикласниками і переміг. З чим ми його і вітаємо.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх