Сайти для маленьких чомучок, самоучок та очумілих ручок

19.09.2011, 14:07 Переглядів: 12 937

Сайти для маленьких чомучок, самоучок та очумілих ручокІнтернет може розповісти казку за маму, навчити читати за вчительку, дати пораду, як приготувати «дитячий» обід, і відповісти на безкінечні запитання. «ТелеграфЪ» шукав у мережі цікаві сайти для дітей та їх батьків, які справді стануть у нагоді і зовсім маленьким дітям, і школярам-початківцям.

В мережі зараз купа дійсно цікавих і корисних сайтів для дітей. Не витрачаючи грошей і не виходячи з дому, можна знайти розваги для дітей різного віку. Від колискових для немовлят до підготовки до державної підсумкової атестації учнів початкової школи.

 

Для самоучок: samouchka.com.ua

 Сайт суто освітній і цікавий тим, що його створив вчитель вищої категорії, методист, який має великий досвід роботи в початковій школі. Сайт умовно поділений на три частини: математика, писання та читання, розвиваючі ігри. У кожній — вправи. Однак не всі вони безкоштовні. Щоправда, за цікаву методику, як навчити дитину читати, треба заплатити. Гроші символічні — 2 гривні за SMS.

 
Автори сайту спочатку розповідають про методику навчання, дітям пропонують цікаві слова, тексти і яскраві картинки. На відміну від традиційних шкільних підручників, розповіді адекватні, а не тексти про хліборобів, про яких діти ніколи не чули.


Теми розподілені за класами (1-4). Як підсумок, дитині пропонують пройти тести з державної підсумкової атестації на прикладі минулорічних.

 

Для «чомучок»: pochemu4ka.ru


Навіщо кішці вуса, а слону - хобот? Чому іде сніг? Де живе Дід Мороз та скільки йому років? Чому гудуть жуки? Чому від цибулі плачуть? Навіщо тролейбусу роги? Чому всі брешуть 1 квітня? Яка користь від черв'яків та комарів?


Знайомі запитання, на які не завжди можете відповісти? Відправляйте дитину до інтернету. Або подивіться самі та розкажіть.
Крім дуже важливих відповідей на питання малюків, там можна зайти цікаві стінгазети, презентації про пори року. Ви маєте змогу завантажити їх на свій комп'ютер. Сайт привабив нас досить цікавими розповідями про професії у дуже доступній формі.

 

Для дорослих — розділ «методичний кабінет». Тут є цікаві доробки плакатів, табличок, приклади карток із вправами на складання та множення.

 

Для розумників: umnichka.ua


Найбільше на сайті сподобалась кількість розвиваючих ігор для дітей. Звичайно, якщо батьки не лінуватимуться гратись. Розробники пропонують рольові, сенсорні та ігри, що розвивають дрібну моторику рук. Для дітей від 1,5 року до 7.
Відвідувачі сайту активно користуються безкоштовною on-line консультацією психолога, провізора.
З усіх обраних нами сайтів, на цьому найбільша колекція поробок, які пропонують зробити дітям. Причому вони досить цікаві. До того ж класифіковані за віком — дітям до року і старше 7.  Адже вам навряд чи спаде на думку запропонувати дитині зробити подушку для тата з кишенькою для мобілки.

 

Для тих, хто вчить мови: ru.childrenslibrary.org


Цей сайт – справжня електронна бібліотека для дітей. Книги на багатьох мовах світу, щоправда, немає російською та українською. Зате допоможе дітям, які вивчають іноземні мови. Книги розділені за віком (від 3 до 13 років). На сайті тисячі сканованих книг з шикарними ілюстраціями. Однак доступ до кількох з них може бути платним.

 

Все для дітей: allforchildren.ru

 

Гарно структурований сайт для найменших користувачів інтернету. На головній сторінці легко знайти те, що цікаво: головоломки, розмальовки, аудіоказки, тести. 
Дітям, які хочуть навчитись малювати, є онлайн-уроки. Для ознайомлення з шедеврами світового мистецтва – художня галерея.
Тут можна навіть навчитись обробляти дитячі фото в Photoshop, є колекція шаблонів та кліпартів.
Окремої уваги, на нашу думку, заслуговує розділ «Маленький кухарчук» - страви, які дитина може приготувати сама. Приміром, «веселі» бутерброди, сніговики, фруктове озеро.

 

Для казкарів і мультикоманів: mirskazki.com.ua


Сайт «Світ казок» - знахідка для дітей різного віку. Це електронна бібліотека, де безкоштовно та без реєстрації можна завантажити казки, ігри для дітей, мультфільми, дитячі книжки.
Навігацію по сайту опанує навіть 5-річна дитина. А для батьків там зібрали різні поради, щодо освіти та розвитку своїх чад.
До речі, всі сайти абсолютно «безпечні» для дітей. Тут немає «зайвої» реклами та посилань на непотрібні сторінки.

Автор: minchuk
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх