Як варити каву в турці: покроковий рецепт

28.03.2023, 16:05 Переглядів: 335

 

Затяті кавомани надають перевагу натуральній свіжозмеленій каві. Існує багато способів її приготування, та найбільш поширений — варіння в турці

Звучить це просто, здавалося б, що там, залити каву водою і поставити на вогонь. Однак таким чином не вдасться розкрити повний смак кави. 

Складові:

  • кава мелена – 2 ч. л.
  • вода – 120 мл.
  • коричневий цукор – 1 ч. л.
  • дрібка солі.

Приготування:

У турку засипати каву, цукор і сіль. Сіль розкриває смак і аромат напою. Перемішати складові. Влити холодну воду не вище рівня початку носика турки. Поставити каву на середній вогонь. Через кілька хвилин у кави почне підніматися пінка.

Щойно пінка почне «тікати», турку слід зняти з вогню і почекати, доки пінка спаде. Потім повернути каву на вогонь і почекати, доки пінка знову підніметься. Знову прибрати турку. Що міцнішу каву ви любите, то більше разів слід прибирати й повертати на вогонь турку.

У кінці варіння в турку влити ложку крижаної води. Почекати дві хвилини й вилити напій у чашку.

Автор: Мирослава Українська
Теги: рецепт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх