Хліб знову дорожчає

7.02.2008, 19:36 Переглядів: 1 741
З 8 лютого подорожчає хліб виробництва Кременчуцького хлібокомбінату, повідомила Галина Олійник, директор цього підприємства.

Ціна збільшується на всі хлібобулочні вироби від 5 до 50 копійок (в залежності від сировини, що використовується для випічки та ваги готового хліба і булок). Так, хліб білий першого ґатунку подорожчає з 1 грн 76 коп до 2 грн; житній хліб, відомий під назвою «Популярний» – з 1 грн 84 коп до 2 грн 10 коп. Це так звані соціальні сорти хліба, рентабельність виробництва яких регулюється державою на рівні 5%. Однак, нині цей хліб печуть не з дешевого борошна із Держрезерву, а з комерційної сировини, що постійно зростає у ціні. Це й є однією із причин подорожчання.
Галина Олійник назвала й інші причини. По-перше, з нового року необхідно більше платити працівникам підприємства (зросла встановлена державою мінімальна зарплата). По-друге, на 20% порівняно із минулим роком зросла ціна на газ для підприємства.
«Думаю, це не останнє подорожчання в цьому році, оскільки постійно підвищується ціна на борошно. А з Держрезерву дають лише 3-5% борошна для так званого соціального хліба», – каже пані Олійник.
Вона повідомила, що одночасно із подорожчанням найпопулярніших у народі сортів хліба хлібокомбінат запроваджує новий сорт, який і випікатиметься із борошна, що надходить із Держрезерву. Цей хліб називатиметься «Пшеничний» і коштуватиме у магазинах 1 грн 76 коп – тобто ціна буде такою ж, як білого буханця до подорожчання. Однак кількість цього соціального хліба буде обмежена – в залежності від кількості тонн борошна із Держрезерву.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх