Гроші пусте – спрага все!

25.06.2009, 09:22 Переглядів: 2 620
Аби напитися під час спеки, кременчужанам доводиться викладати щонайменше гривні дві за маленьку пляшку мінералки або купувати дешевий квас із сумнівним присмаком..
Продавці кажуть: минулого року квас був краще.
Фото: Дмитрий Бабец

У червні місто заполонили діжки з квасом, що виготовляють у Світловодську. Квас – чи не найдешевший напій, яким у нашому місті можна втамувати спрагу у спеку. Невеличкий стакан вам продадуть за гривню, великий – за 2,25, а літр придбаєте за чотири. Але, хоча біля діжок із квасом покупці і є, люди частенько скаржаться на те, що квасок щось не дуже добре смакує:

– Та от купила спробувати, яке воно? Так пити захотілося, поки йшла, – ділиться з нами кременчужанка Тетяна. – А воно ніяке, водичка. Може не добродив?.. Однак усе ж найдешевше – ось я за гривню невеличкий стакан взяла, і пити вже не хочу. А так, де я води куплю задешево в місті? А те, що нарешті поставили поруч нормальний смітник, у який можна кидати використані стакани, – це добре…

– Фу, яка бридота, – кривиться пані Ірина, виливаючи квас під дерево. – Не повірите, я тільки-но повернулася на батьківщину зі Штатів. Йду з дитиною, пити захотілося, вирішила спробувати. Один ковток зробила – більше не хочу! Піду мінералки чи кока-коли якоїсь куплю.

– А мені начебто нічого, – каже пані Галина, що п’є квас поруч. – Кислувате таке, легеньке…Але після нього чомусь іще більше пити хочеться.

– Минулого року квас був кращий, – діляться із нами продавці. – Це всі кажуть, й ми відчуваємо. Хтозна, як його роблять...

– А ви його самі ризикуєте пити?

– Так, п’ємо, як і ви – цілий день без води ж не зможеш...

У санстанції, яка кожного року перевіряє, чи відповідає квас нормам, кажуть, що цього року такі перевірки робили вже двічі. Із напоєм усе гаразд – кременчужани можуть куштувати його і не хвилюватися.

До речі, маленьку пляшку непоганого за смаком кваску можна купити й у кіоску чи магазині. Коштує він по-різному – то дві гривні, то три, то 3,50. Якщо вам не до смаку квас та різні солодкі напої, які, хоч і коштують менше двох гривень, та спрагу не втамовують, купуйте мінералку. Як правило, та, що стоїть у холодильниках, коштує щонайменше гривні три.

– Якби ми у холодильник дешеву ставили, у нас би ніхто її не купував, – каже продавець магазину, що на Молодіжному.

Нам вдалося знайти невеличку пляшку мінеральної води за 1,35 гривні, у тому ж магазині на Молодіжному. Якщо ж вирішите купити щось у кіоску в центрі, то таких низьких цін не знайдете – за живильну вологу доведеться дорого платити.

Завідувачка відділом гігієни харчування міської санстанції Наталія Прокопенко нагадує: на місці продажу квасу обов’язково має бути посвідчення про якість напою, продавець повинен бути одягнений у білий халат, мати санкнижку. Стаканчики для пиття – тільки одноразові, а поруч із діжкою – ємність для збору сміття.



 
Автор: yaremko
Теги: квас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх