Фрукти подешевшають

17.08.2007, 12:08 Переглядів: 2 580
Виноград, дині та персики можуть трохи подешевшати.

На Центральному ринку виноград зараз продають по 9-15 гривень за кілограм. Однак продавці кажуть – через спеку урожай цього року гарний, конкуренція велика, а, отже, і ціни будуть падати.
– Ціна на виноград уже впала. Недавно була по 12-15 гривень за кіло продавали, а тепер уже по 10. Він і далі дешевшатиме, але на скільки – хтозна. Все залежить від погоди.  

Кримські персики до нас не їдуть
Персики на ринку переважно імпортні. Завозять їх із Греції, Іспанії, Турції. Коштують заморські фрукти чимало: 12-14 гривень за кілограм. Дрібненькі персики, більш схожі на абрикоси, – це наші, із Кременчуцького району. За них просять по 7-8 гривень за кілограм. Походивши по рядах, помічаємо, що кримських персиків майже немає.
– А чому ж кримських так мало? – запитую я у тітоньки-продавця.
– Та не вигідно возити! Через спеку вони не вродили, коштують у Криму дорого. Бензин дорогий, найняти машину коштує чимало. Тож і собівартість дуже велика виходить. Торгувати зовсім не вигідно.
Чи подешевшають персики? Тут думка продавців розділилась: одні кажуть, що наприкінці серпня, коли поспіють більш пізні сорти, ціна трохи впаде. Інші твердять: персиків взагалі скоро на ринку не буде, он, абрикоси і ті вже відійшли.

Грушами та яблуками завалило
Найдешевші фрукти на ринку – груші та яблука. Коштують вони від 50 копійок до 3 гривень.
– Я не пам’ятаю, щоб їх стільки уродило, – ділиться з нами своїми спостереженнями пані Марія, продавець ринку. – Їх море, навіть гілки не витримують. Виходжу якось зранку, дивлюсь – із верхівки ціла гілка груш упала, не витримала – така важка була.
А от дорогих, завезених яблук, на ринку не знайдеш. Кажуть, не вигідно їх зараз продавати – ніхто не купляє.

Дині мають шанс подешевшати
Диня – культура сонцелюбива, отже, від спеки особливо не постраждала. Зараз її продають по 1,30-1,80 за кілограм. Дехто з продавців прогнозує, що ця культура ще подешевшає, але на скільки, невідомо. У гарбузів, навпаки, від спеки «хвостик сохне», а самі не ростуть. Тож дешевше ніж 1-1,30 вони не коштуватимуть.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх