Бензин ще «покусається»

11.05.2007, 15:05 Переглядів: 1 918
Вартість бензину на заправних станціях незабаром може зрости ще на 5-10 копійок. Це пов’язано із сезонними коливаннями цін на пальне, пояснює представник Торгового дому «Укртатнафта». «Приблизно з 14 травня можливе незначне зростання цін на бензин. Подорожчання має бути несуттєвим – десь на 5 відсотків.

Вартість бензину на заправних станціях незабаром може зрости ще на 5-10 копійок. Це пов’язано із сезонними коливаннями цін на пальне, пояснює представник Торгового дому «Укртатнафта». «Приблизно з 14 травня можливе незначне зростання цін на бензин. Подорожчання має бути несуттєвим – десь на 5 відсотків. Це пов’язано із сезонними коливаннями. Політичний фактор тут взагалі не грає ролі», - зазначив представник Торгового дому.
Однак «Економічна правда», пише, що експерти вже у травні прогнозують серйозне підвищення ціни на нафтопродукти вітчизняного виробництва. Один із факторів – вартість російської нафти в першій декаді травня виросла (порівняно із квітнем) на 50 доларів на тонні. Це означає, що основні споживачі російських ресурсів - Лисичанськ і Кременчуцький НПЗ - будуть змушені  підняти ціни на відпускну продукцію до 10%.
Тим часом бензин дорожчає не лише у Кременчуці, але й по всій Україні. Ціни на пальне практично у всіх регіонах перевищили встановлений мінімальний рівень - 3,9 гривні за літр А-95, а подекуди  «зашкалили» до 4,35.

По чому літр бензину
А95 4.00
А92 3.75
А76 3.45
Дизельне пальне 3.60



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх