Кондитерська фабрика порушує спокій

1.12.2005, 12:12 Переглядів: 1 887
Мешканці двох будинків по вулиці Цюрупи поскаржилися на шум у своїх оселях. Порушником спокою виявилась кондитерська фабрика..

Наталя Проценко, завідувач відділення гігієни харчування санепідемстанції, каже, що перші скарги на шум надійшли весною від мешканців вулиці Жовтневої. “Тоді на фабриці було проведено ряд заходів, і їм вдалося знизити шум у денний час. Вночі рівень шуму все одно перевищував норми. Зараз жителів непокоїть шум від роботи вентиляторів кондитерської фабрики та від в'їзду транспорту до автостоянки. Є перевишення норм як в денний, так і в нічний час. Ми зробили заміри, коли кондитерська фабрика не працювала. Рівень шуму виявився вищий за норму – там високий вуличний фон. Але кондитерська фабрика, безумовно, додає шуму”, – каже Наталя Проценко.
На нараді, що відбулася у міськвиконкомі 15 листопада, вирішили на автостоянці розмістити знак про заборону роботи автомобілів із ввімкненими двигунами.  Кондитерська фабрика обіцяє до березня вжити додаткових заходів. У санепідемстанції вважають, що це тривалий час. “Ми не згодні з такими строками і будемо просити прискорити процес”, – каже Наталя Проценко
Завідувач санітарно-гігієнічного відділу Євген Ященко каже, що закривати кондитерську фабрику санепідемстанція не збирається. “Ми пропонували фабриці перейти на інший режим роботи і не працювати в третю зміну, але це неможливо, бо порушується технологічний процес. Я вважаю, що тут варто звертатися до організації, яка спеціалізується на шумах. Та мені пояснили, що для фабрики це занадто дорого”.
Що станеться з “кондитеркою”, буде відомо 2 грудня, коли в міськвиконкомі зроблять висновки та підготують рішення по цій справі.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх