Комунальники не роблять того, за що ми їм платимо

24.11.2005, 15:11 Переглядів: 1 831
У червні цього року міська влада прийняла рішення підвищити тарифи за комунальні послуги. З цього часу кременчужани платять за комунальні послуги майже вдвічі більше.
Фото: Дмитрий Бабец

У червні цього року міська влада прийняла рішення підвищити тарифи за комунальні послуги. З цього часу кременчужани платять за комунальні послуги майже вдвічі більше. Коли місцеві комунальники вимагали підвищення платні, керівник кременчуцького Управління житлово-комунального господарства пан Польщиков обіцяв, що комунальники виконуватимуть конкретні послуги. Обіцянки він давав  у редакції “Телеграфа”, під час прямої лінії з читачами – 28 березня 2005 року (“ТЪ” № 13, ст. 6). Дослівно пан керівник висловився так: “Якщо буде ухвалене рішення про підвищення тарифів, ми гарантуємо певні позиції”.  Він гарантував 18 позицій. Першим номером стоїть “прибирання прибудинкових територій” (перелік послуг, які комунальники зобов’язалися виконувати, надрукований у “ТЪ” № 12, ст. 2).
У минулі вихідні пішов сніг. Починаючи з понеділка, до “Телеграфу” регулярно телефонують читачі зі скаргами на те, що з будинку неможливо вийти – сніг змерзся у кригу, двірники не прибирають прибудинкову територію.
Питання до керівника УЖКГ: за що кременчужани платять підвищені тарифи, якщо двірники все одно не прибирають прибудинкових територій? “ТелеграфЪ” готовий надрукувати предметну відповідь пана Польщикова. Нам теж цікаво дізнатися про причини невиконання обіцянок, наданих цілком офіційно.
До речі, в новітній історії Кременчука існує цікавий прецедент. У буремному 1998-му році, коли до влади прийшов пан Надоша, теж виник скандал з неприбраним снігом. Сніг випав і  замерз. Народ падав і  обурювався. Звинувачував, звичайно, владу. І тоді перший заступник мера пан Бишенко застосував дещо екстравагантний спосіб боротьби з мерзлим снігом. Він вивів начальників кременчуцьких  ЖЕДів на площу Перемоги, роздав їм ломи і наказав чистити сніг. Сніг витримав. А начальники почали сповзати на сніг. Колоритне було видовище.
Можливо, пану Польщикову варто провести з паном Бишенком семінар з обміну досвідом?

Де трактори і двірники?!

Фото: Дмитрий Бабец

Цього тижня “ТелеграфЪ” отримав смішний прес-реліз міського Управління житлово-комунального господарства. У ньому повідомлялося, що до снігопаду міське комунальне господарство цілком готове – “ГЖЕПи мають у наявності три трактори з відвалами та щітками для розчищення тротуарів. Всі комунальні підприємства мають необхідну кількість піску, працюють двірники”.
“ТелеграфЪ” зрадів готовності комунальників. Ми навіть побігли подивитися, як “працюють двірники”.  Ми їх чесно шукали. Але не знайшли. Лише  на вулиці 29 вересня  два героїчних двірники (жінки) швейної фабрики  чистили тротуари.
Коли ми повернулися до редакції, телефон вже розривався від дзвінків обурених громадянок – одна послизнулася і впала на Пролетарській, друга – на Радянській, третя – на Красина. “Падіж” тривав три дні.
Цікаво, яких двірників УЖКГ мав на увазі, коли стверджував, що “двірники працюють”? І де, до речі, трактор зі щітками для розчищення тротуарів?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх