Які кредити пропонують в кременчуцьких магазинах побутової техніки

15.05.2011, 09:01 Переглядів: 4 975
Огляд пропозицій потужних торгових мереж, що представлені в Кременчуці.
Перш, ніж зважитися на кредит, детально поцікавтеся з умовами: чи є комісія, чи потрібна страховка товару, попросіть кредитного експерта порахувати всю суму переплати

Весна-літо – це та пора, коли люди зазвичай відкладають гроші на відпочинок, а не на побутову техніку. Це добре знають продавці товарів, і тому у цей час оживляються кредитні та акційні пропозиції. З цього можна скористатися із зиском для себе. Але спочатку радимо зорієнтуватися, щоб не прогадати.

Нещодавно, якраз «в акурат» на Першотравень, два потужні магазини побутової техніки, «Технополіс» та «Фокстрот», вийшли на «демонстрацію» з червоними прапорами. Що поробиш, конкуренція! Щоб більше продавати, треба  ворушитися та думати, чим привабити клієнтів. Від акційних пропозицій розбігаються очі. Безліч товарів продавці побутової техніки пропонують у кредит. Але тут важливо не схопити щось акційне, котре, врешті, може виявитися не таким вже й вигідним, а добре зважити всі «за» і «проти». 

У магазинах побутової техніки вас буквально «атакують» банківськими пропозиціями: роздають рекламу, пояснюють кредитні програми навіть тоді, коли ви тільки придивляєтеся товар. Від такої суперуваги може легко запаморочитися  у голові, і ви вийдете з магазину, маючи зобов’язання за кредитом. А то й не одним… Тож спочатку ретельно зважте свої можливості, щоб побутова техніка часом не «з’їла» всі ваші інші потреби. Стандартна умова – сума ваших щомісячних платежів за кредитом не повинна перевищувати 30% від доходів сім’ї. Хоча банки не завжди вимагають довідки про доходи, все ж добре запам’ятайте це правило. Бо інакше кредит стане надто великим тягарем. 

Перелік банків, які є партнерами  найпотужніших мереж побутової техніки, один і той самий: «Укрсиббанк», «Дельта Банк», «Банк Руський Стандарт», «Альфа Банк» та «Приватбанк».  А от умови надання кредиту найчастіше залежать від тандему «банк-магазин». Бо магазин визначає акційні товари, на які можуть розповсюджуватися кредити на пільгових умовах. Самі ж умови кредитування однакові в усіх банках-партнерах для одного й того ж магазину. Додаткові обмеження на кредитування – сума (в існуючих на сьогодні пропозиціях – до 25 тис грн.) і вік позичальника (від 18 або 21 року до 65 років). 

Щоб краще зорієнтуватися у морі пропозицій, краще спочатку сходити не в самі супермаркети техніки, а на Інтернет-сайти торгових мереж. Тут вам точно ніхто не заважатиме з вибором. До того ж, ви зможете порівняти ціни та акційні пропозиції. Ми так і зробили, щоб порівняти умови кредитування в різних торгових мережах. Результати представлені в таблиці. Вони дозволяють говорити про закономірності, які варто мати на увазі, збираючись купити товар у кредит.

«Знижка на кожен другий товар у чеку»

 

«Знижка на кожен другий товар у чеку» 
Такою пропозицією заманюють клієнтів в одній із мереж за умови оформлення другого товару в кредит на термін до 24 місяців. Але щодня мусимо платити банку 0,1% від суми кредиту. Порахуємо: беремо ноутбук у кредит на 24 місяці за ціною 5 тис грн без першого внеску. Знижка складе 1 тис грн, тобто оформляємо кредит на 4 тис грн. Щодня за користування кредитом заплатимо по 4 грн (0,1% від 4 тис грн.), за місяць – 120 грн, за 24 місяці – 2 тис 880 грн, переплата «з’їсть» вашу знижку і в «чистому» вигляді ноутбук за 5 тис грн обійдеться в 6 880 грн, тобто на 1 тис 880 грн дорожче за стартову ціну товару. При тому ж «розкладі» на 12 місяців переплата від стартової ціни товару  складе 440 грн. Висновок: просіть кредитного експерта порахувати різні варіанти, перш ніж зважитися на кредит.

Такою пропозицією заманюють клієнтів в одній із мереж за умови оформлення другого товару в кредит на термін до 24 місяців. Але щодня мусимо платити банку 0,1% від суми кредиту. Порахуємо: беремо ноутбук у кредит на 24 місяці за ціною 5 тис грн без першого внеску. Знижка складе 1 тис грн, тобто оформляємо кредит на 4 тис грн.

Щодня за користування кредитом заплатимо по 4 грн (0,1% від 4 тис грн.), за місяць – 120 грн, за 24 місяці – 2 тис 880 грн, переплата «з’їсть» вашу знижку і в «чистому» вигляді ноутбук за 5 тис грн обійдеться в 6 880 грн, тобто на 1 тис 880 грн дорожче за стартову ціну товару. При тому ж «розкладі» на 12 місяців переплата від стартової ціни товару  складе 440 грн.

Висновок: просіть кредитного експерта порахувати різні варіанти, перш ніж зважитися на кредит.

На замітку:

1 Кредити під 0% (розстрочка) зазвичай надаються за умови першого внеску і на певні групи товару. 

2 0% може бути й не «чистою» розстрочкою, а відсотковою ставкою, скажімо, 0,01% на місяць. Не варто лякатися, відсоткова ставка суто символічна: якщо товар коштує 5000 грн, то подорожчання за 10 місяців складе усього 5 грн. (0,5 грн х 10 міс).

3 На розстрочку або акційні (пільгові) умови кредитування банки зазвичай вимагають додаткові дані: про місце роботи, тривалість роботи на одному місці, інколи – довідку про доходи за 6 місяців. 

4 Поцікавтеся детальніше умовами розстрочки: інколи банки вимагають страхувати товар, це призведе до його подорожчання. 

5 Якщо хочете кредит без першого внеску, без довідки про доходи – будьте готові переплачувати. Розстрочки не буде.

6 Чим більший термін кредиту, тим вищі відсотки (або банківська комісія). 

7 Якщо в одному банку вас спіткала невдача і вам відмовили оформити кредит, спробуйте в іншому. Більше гарантій, що вам не відмовлять, якщо ви вже «перевірений» клієнт: користувалися послугами певного банку і маєте хорошу кредитну історію.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх