Війна за магазин

27.10.2005, 17:10 Переглядів: 1 949
Мешканці двох будинків, що знаходяться в нагірній частині міста, протестують проти будівництва магазину у своєму дворі.
Фото: Дмитрий Бабец

Мешканці двох дев'ятиповерхівок, що розташовані у 101 кварталі, вже декілька разів організовували акції протесту проти майбутнього будівництва у своєму дворі магазина. Згідно з планом, для новобудови мають “відрізати” шматок від автостоянки, за якою розташований дитячий майданчик. А далі – контейнери зі сміттям.
Минулої п'ятниці, як тільки будівельники обнесли дерев'яним парканом ділянку у дворі та спиляли два дерева, мешканці захвилювалися знову. “Зараз вони визначили парканом ділянку під магазин, – каже пані Надія, мешканка одного з будинків. –  Але де буде в'їзд, автостоянка? Їм доведеться розширювати територію. І зроблять вони це за рахунок дитячого майданчика. А дітям, де гратися, під контейнерами зі сміттям?!”
Приватний підприємець, який збирається побудувати магазин обіцяє збудувати мешканцям новий дитячий майданчик. “Я поставлю у дворі лавочки. За ті дерева, що ми зрубали, я вже заплатив зеленому господарству. У дворі посадять нові дерева, а ті, що розташовані на ділянці під стоянку, вирубуватися не будуть. Щодо магазину, то його двері виходитимуть не у двір, а на вулицю Щорса”.
Мешканці зі своєю проблемою звернулися до влади. Остання припинила будівництво, бо як з'ясувалося, строк оренди земельної ділянки у підприємця закінчився, а минула сесія не дала погодження на продовження терміну оренди.
“Будівництво почалося самовільно, – каже заступник міського голови Сергій Бутко. – Проектна документація була погоджена ще минулого року. Тоді сесія і дозволила будівництво. Але строк оренди вже вийшов. На минулій сесії, 22 вересня, у продовженні оренди земельної ділянки підприємцю відмовили. Якщо наступна сесія не дасть на це згоду, то підприємець може оскаржувати її рішення в суді“, – пояснює пан Бутко.
Мешканці написали листи до місцевих посадовців та губернатора Полтавської області Степана Бульби з проханням не погоджували розташування магазину. Якщо ж будівництво триватиме, вони пообіцяли, що скаржитимуться Президенту України Віктору Ющенку.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх