Горiлка подорожчає?

7.10.2005, 09:10 Переглядів: 2 079
Найближчим часом пляшка горілки може подорожчати як мінімум на гривню. Причина – зростає вартість спирту.

Державний концерн 'Укрспирт' заявив про наміри з жовтня пiдняти цiну на свою продукцiю – спирт. А вiдтак згодом слід очікувати і зростання ціни на горiлчані вироби.
Головний економiст концерну 'Укрспирт' Володимир Махолко повідомляє, що декалiтр спирту, залежно вiд технологiї виробництва, подорожчає вiд шести до 12 гривень. Концерн “Укрспирт” пояснює свої кроки низькою рентабельнiстю спиртзаводiв, а також високими цiнами на зерно, з якого виготовляється спирт. Спиртзаводи вже отримали вiд концерну новi розцiнки, за якими з жовтня вiдпускатимуть свою продукцiю.
На Кременчуцькому лікеро-горілчаному заводі збiльшенню вартостi спирту не радi. 'Рiшення 'Укрспирту' підняти ціну на свою продукцію – це велика стратегічна помилка концерну, – заявив “Телеграфу” директор Кременчуцького лікеро-горілчаного заводу Федір Кобзар. – Очевидно, що такий крок є негативним по відношенню до економіки України в цілому, а, отже, він неодмінно дасть небажані результати, серед яких буде й істотне скорочення надходжень до бюджету. Обсяги виробництва зменшаться, а вартiсть нашої продукцiї ми змушенi будемо пiдняти, не дивлячись на те, що купівельна спроможність населення і так не висока. Так, пляшка нашої горiлки подорожчає в середньому на гривню'.
Проте зупиняти виробництво горілчаних виробів кременчуцькі виробники не збираються, хоча ситуація залишається невизначеною і може змінитися будь-якої миті. Так, наразі завод припинив завозити спирт, що раніше робилося раз на три дні для підтримки належного функціонування підприємства.
Тим часом у вівторок, 4 жовтня, асоціація 'Союз оптовиків і виробників алкоголю та тютюну' заявила про те, що концерн 'Укрспирт' відмовився підвищувати ціни на продукцію. Цю інформацію підтвердив і голова 'Укрспирту' Олександр Сухомлин, який на неофіційній зустрічі з виробниками заявив про те, що перегляду цін не буде, принаймні до кінця року будуть збережені умови постачання спирту за старими цінами. Сухомлин запропонував виробникам перенести розгляд цього питання на грудень.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх