Запрацював механізм погашення комунальних боргів

8.09.2005, 12:09 Переглядів: 3 351
Визначено остаточний варіант того, як віддавати борги за комунальні послкги внесками Ощадбанку. Поради боржникам дає головний комунальник міста Микола Польщиков..

Минулого четверга начальник управління житлово-комунального господарства міста Микола Польщиков повідомив пресі, що влада остаточно затвердила варіант погашення комунальних боргів внесками Ощадбанку. Для цього боржник повинен прийти спочатку до комунального підприємства, якому він заборгував. Там йому видадуть довідку про наявний борг. Зверніть увагу: всі боржники, які з 1 вересня минулого року платять регулярно і не мають заборгованості з поточних платежів, отримають ці довідки до 15 вересня. Таких на сьогодні в Кременчуці близько 10 тисяч осіб. Боржники, які оплатять наявний з 1 вересня 2004 року і до сьогоднішнього дня борг, отримають цю довідку після 15 вересня. Всього таких людей зараз по місту 13 тисяч осіб. Довідки можна отримати двома шляхами: зачекати, поки її вам надішлють поштою, або звернутись особисто до комунального підприємства.
Далі боржник іде до Ощадбанку. При собі йому необхідно мати довідку про заборгованість (за видами послуг), ощадну книжку, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, паспорт або документ, що його заміняє. В банку він пише заяву, опрацьовує разом з персоналом суми платежів з ощадкнижки і, отримавши чек, з довідкою, виданою раніше, він повертається до комунального підприємства.
Комунальники, разом з боржником, визначають: за який строк сплачувати, яку саме суму. Якщо сума заборгованості перевищує залишок знецінених заощаджень на компенсаційному рахунку, списання боргів можливо лише на наявну суму. Іншу суму боргу він може списати, домовившись із сусідом, рідними чи знайомими, які погодяться зі своїх заощаджень погасити його борги. Наприклад, ви приходите до “Теплоенерго” і висловлюєте побажання сплатити борги за 2003 або 2002 рік. Якщо ви отримуєте довідку на суму 1000 грн., а заощаджень у вас всього 200 грн., ви гасите борг на 200 грн. Решту 800 грн. можете погасити за домовленістю з тим, хто погодиться витратити за це свої заощадження. Для цього ви знову йдете на комунальне підприємство і берете довідку про борг у 800 грн. І далі – за тією ж схемою.
Комунальне підприємство, отримавши він боржника чек-квитанцію, який видали у банку, реєструє його і залишає у себе. Реєстр буде відправлено на районну комісію, яка підтверджує всі проведені операції. Присутність боржника на комісії не потрібна.
“Таким чином, мешканці, які хочуть погасити свої борги за житлово-комунальні послуги за рахунок заощаджень, повинні відвідати всі комунальні підприємства, боржниками яких вони є. Статистика свідчить, що найбільше мешканці міста заборгували підприємствам теплоенергетики. Тут борги деяких користувачів сягають 3,5 тисяч гривень. А борги по квартплаті – до двох тисяч гривень”, - зазначає Микола Польщиков.
Нагадуємо, боржники мають право звернутися в установи Ощадбанку для отримання розрахункового чеку лише до 15 листопада поточного року.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх