Репутацію страхових компаній можна перевірити на сайті Держфінпослуг

27.08.2010, 13:50 Переглядів: 7 698
За порушення деякі компанії позбавляють ліцензії.

Репутацію страхових компаній можна перевірити на сайті Держфінпослуг. За порушення деякі компанії позбавляють ліцензії. Після усунення порушень ліцензію можуть відновити. Інформація про це – у відкритому доступі на сайті Держфінпослуг.

Так нещодавно Держфінпослуг відібрав ліцензію на страхування майна в потужної компанії ЗАТ АСК «ІНГО Україна». У травні Держфінпослуг позбавив всіх ліцензій на право страхування ЗАТ «СК «Інкомстрах». Причиною стало невиконання компанією своїх обов’язків у здійсненні виплат. Після цього рішення Держфінпослуг ЗАТ «СК «Інкомстрах» негайно виправила порушення і виплатила людям страхові відшкодування на суму понад 250 тисяч гривень. Ліцензії її були поновлені.

Держфінпослуг – уповноважений державний орган, який регулює ринок фінансових послуг  в Україні та здійснює нагляд за дотриманням законодавства в цій сфері. Зокрема, Держфінпослуг видає ліцензії страховим компаніям та має право позбавляти цих ліцензій за порушення у їх діяльності.

Моторне(транспортне) страхове бюро України (МТСБУ), за законом, є єдиним об’єднанням страховиків,  які здійснюють  обов’язкове  страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду,  заподіяну третім особам. (Тобто якщо хтось своїм авто вдарив ваше авто чи заподіяв шкоду вашому здоров’ю.) МТСБУ виступає гарантом виплат страхових компаній за «автоцивілкою» (з фонду виплати потерпілим). Страховик має право укладати договори автоцивілки тільки за умови, якщо є членом МТСБУ. Інформація про членів МТСБУ – на сайті http://mtsbu.kiev.ua. Якщо компанія не є членом МТСБУ, вона може продавати поліси автоцивілки іншої страхової компанії – члена МТСБУ.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх