Фальсифіковану воду “Боржомі” у Кременчуці не знайшли

25.08.2005, 13:08 Переглядів: 3 533
Кілька тижнів тому голова Держспоживстандарту пан Негрич заявив, що вся мінеральна вода “Боржомі”, яку продають на Україні, - підробка. Кременчуцький відділ захисту прав споживачів провів перевірку за даною заявою..

Кілька тижнів тому  національний телевізійний канал  УТ-1 розповсюдив  заяву голови Держспоживстандарту пана Негрича.  Пан голова стверджував, що вся лікувальна мінеральна вода “Боржомі”, яка реалізується на Україні, підроблена. Заяву голови Держспоживстандарту – як повідомив той же УТ-1 – спростували офіційні імпортери  “Боржомі” та Посол Грузії в Україні.  Після спростувань грузинської сторони на українських телеканалах масовано запустили  рекламу “Боржомі”. Настільки масовано, що складається  враження, що керівництво телевізійних каналів у такий спосіб “розраховується” з ображеною стороною.
Незважаючи на офіційні спростування грузинської сторони, представники регіональних  відділів захисту прав споживачів отримали розпорядження керівництва провести перевірки якості мінеральної води “Боржомі” на місцях. Отримав таке розпорядження і кременчуцький відділ захисту прав споживачів. Як повідомив начальник відділу пан Пушко, працівники кременчуцького відділення провели перевірки води “Боржомі” у магазинах та супермаркетах міста. У першу чергу перевірялась на відповідність супроводжувальна  документація на партії “Боржомі”.  Вона виявилась у межах норми. Крім того, працівники відділу відібрали проби мінеральної води “Боржомі” та направили її для проведення експертизи  до Полтави. Результати експертизи  задовільні – вода відповідає стандартам  якості. 
Таким чином, як вважає начальник  відділу захисту прав споживачів, немає підстав стверджувати, що на території Кременчука продається фальсифікована мінеральна вода “Боржомі”.
У кременчуцькому  відділі  захисту прав споживачів утримались  від коментарів  щодо скандалу  з “Боржомі” в Україні. Але говіркий клерк  Держспоживстандарту висловив таке припущення: “А чому ви думаєте, що вода була фальсифікованою? Чому ви не думаєте, що хтось забажав видавити імпортерів з ринку? Або посісти їхнє місце?”

“Боржомі” – не єдина лікувальна вода, яка продається у кременчуцьких магазинах. У зв’язку з цим “ТелеграфЪ” цікавило, чи перевіряв відділ захисту прав споживачів якість інших  сортів лікувальної  мінеральної води? Наприклад, “Миргородської”, “Березовської”, “Моршинської”?  Запитання виникло  після того, як до редакції звернулась читачка В. Вона розповіла, що у зв’язку з хронічною хворобою нирок тривалий час вживає певну лікувальну воду (редакція не друкує назву води, оскільки ми не маємо відповідних результатів експертизи).   На думку читачки, останнім часом смак води змінився – він став нейтральним. Зник і характерний неприємний запах лікувальної води.  Чи не свідчить це про фальсифікацію товару?
Як повідомив начальник відділу захисту прав споживачів пан Пушко, відділ не проводив перевірок води, названою читачкою, а також тих,  які перелічив “ТелеграфЪ”.  Такі перевірки можливі за фактом звернення громадян. Звернення – замість емоцій -  мають містити конкретні факти: номер магазину, номер партії, товарний чек. Бажано і саму пляшку води мати при собі.

Перевір сертифікат якості

Якщо якість мінеральної води викликає у вас сумніви, запропонуйте продавцю надати вам сертифікат якості води та сертифікат відповідності. Ці документи продавець зобов’язаний надати на вимогу покупця.
У сертифікаті якості  знайдіть дату виготовлення товару. Наприклад, 23.02.2005. А тепер порівняйте вказану дату з тією, що вибита на пляшці води – дати на пляшці та у сертифікаті мають співпасти.  Якщо ж вони не співпадають, краще купіть іншу воду.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх