Кому варто йти по житлову субсидію

22.01.2009, 20:44 Переглядів: 3 571
З якими доходами можна претендувати на допомогу від держави.
За даними районних відділів субсидій, 90% тих, кому вона призначена на даний час, – це пенсіонери та інваліди. Загалом у Автозаводському районі отримує субсидії близько 20% сімей, у Крюківському – 10%.

Отримати субсидію стало легше безробітним: умови для них спростили. Тим, хто втратив частину заробітку, на жаль, ніякі пільги не світять. Але варто порахувати: можливо, ви підпадаєте під критерії на субсидію.

«У «чудовій» країні живемо…з/п я отримаю тепер на третину менше, а за квартиру заплатити доведеться ще більше…гм….а жити ж на що?????», – такий коментар залишив на нашому сайті один з читачів, під новиною про підвищення комунальних тарифів. Нагадаємо, у грудні минулого року у Кременчуці зросли тарифи на воду та каналізацію, з січня доведеться платити більше за тепло і гарячу воду. Влада запевняє: незахищені верстви населення отримають субсидію. Проте, на жаль, згідно з порядком призначення цього виду допомоги, людина має подати довідку по доходи сім‘ї за попередні півроку. А отже, якщо зарплата впала у листопаді-грудні, а до цього ви мали пристойну платню, то субсидія вам (принаймні півроку) не світить. Бо статки працюючих, як правило, дозволяють платити за комунальні послуги повністю: навіть якщо кожен член родини отримує тисячу гривень (тим більше, що доходи рахуються «брудними»).

– У зв‘язку з економічною ситуацією в місті і тим, що зросли тарифи, більше людей звертається до нас за консультаціями. Однак масовий наплив претендентів на субсидію очікуємо у квітні, – каже Світлана Семеняченко, начальник відділу субсидій Автозаводського району.

Такі ж прогнози і в Олени Логінової, начальника відділу субсидій Крюківського району. Річ у тім, що у квітні-травні довідки за півроку якраз зафіксують зниження доходів у тих працівників, кого відправили у вимушений простій.

– Я завжди кажу: давайте рахувати свої доходи, адже визначити, чи маєте ви право на субсидію, можете й ви самі, – наголошує пані Логінова. Вона підказала, як зробити розрахунки.

Лічилка

За законом, частка обов‘язкового платежу для працюючих складає 20% від сукупного доходу родини, для пенсіонерів – 15%. Якщо ці відсотки «перекривають» квартплату, субсидію вам не призначать. Порахуємо на прикладі стандартної двокімнатної квартири площею 52,5 кв. метрів.

551 грн – квартплата у січні для сім‘ї з трьох осіб, це 20% від 2755 грн (551х 5) – поріг для субсидії (претендувати на неї може сім‘я, що має дохід нижче цієї суми)

Безробітним полегшили життя

Нещодавно змінився порядок надання субсидій тим, хто втратив роботу. Якщо людина стала на облік у центрі зайнятості, то їй не треба надавати довідку про доходи за попередні півроку. Дохід того, хто втратив роботу, рахують не від попередньої зарплати, а від призначеної допомоги по безробіттю; при цьому доходи інших членів родини безробітного враховуються не за півроку, а за три місяці.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх