Повірку лічильників закладуть у тариф

27.02.2009, 14:40 Переглядів: 2 343
А самі лічильники на воду , можливо, повірятимуть у іншому місті.

Установу при міськводоканалі, яка мала повіряти лічильники на воду, «похоронили». На сесії міськради, що відбулась 24 листопада, депутати ухвалили рішення про скасування підприємства «Водомір», яке колись утворили при міськводоканалі, аби воно займалось повіркою лічильників. Очікувалось, що комунальне підприємство робитиме це дешевше, ніж приватне, яке зараз повіряє всі лічильники у місті. Однак, як зазначив мер міста Микола Глухов, виявилось, що це навпаки коштуватиме вдвічі дорожче. Тепер комунальники розглядають альтернативну схему повірки лічильників – за зняття та установку лічильників відповідатимуть управляючі компанії. Вони ж видаватимуть тимчасову заміну із обмінного фонду, коли лічильник вилучатиметься на повірку. А самі лічильники повірятиме організація, що виграє відповідний тендер, каже міський голова.

– З Кременчука чи іншого міста, можливо, з Комсомольська, де буде дешевше, – каже пан мер.

Послуга з повірки лічильників у тих, хто користується цими приладами (а це 10 % кременчужан за даними мера), буде включена до тарифу. Користувачі заключатимуть додаткову угоду, що передбачатиме два варіанти оплати: або ви платите за повірку лічильника одразу, або розбиваєте суму і виплачуєте її протягом трьох років. Микола Глухов додав, поки що ця схема відпрацьовується.

Нагадаємо, кілька років тому виникла суперечка щодо того, за чий кошт мають повірятись лічильники на воду: за рахунок користувача чи за рахунок водоканалу. Існують кілька документів, що регулюють це питання, однак вони суперечать один одному.



 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх